Tragovima Vinove Loze

TRAGOVIMA VINOVE LOZE

22-23 maj 2021.

1. dan 22.05. Polazak u 06.00h  iz Subotice ispred glavnog ulaza u autobusku stanicu. Potom iz Bačke Topole u 06.30h. Vožnja autoputem Novi Sad- Beograd- Mali Požarevac... Sa pauzama po potrebi putnika. Dolazak do Golubačke tvrđave, čuvara đerdapskog tesnaca iz XIV veka. Kraće zadržavanje za fotografisanje. Nastavak putovanja kroz naš najveći nacionalni park „Đerdap“. Nacionalni park Đerdap nazivaju i rečnim nacionalnim parkom, budući da značajan deo Đerdapa čini Dunav, a najveću i najdužu klisuru probojnicu u Evropi, čudesna Gvozdena vrata, samoniklom botaničkom baštom i najvećim evropskim arheološkim muzejom u prirodi. Vožnja do manastira Bukovo. Po predanju, manastir je podigao kralj Milutin u 13. veku. 1887. godine ovde je osnovana prva vinogradarska škola, koja je četiri godine kasnije postala i prva državna poljoprivredna škola za vinogradarstvo i voćarstvo. Manastir danas prodaje svoje vino, rakiju i med. Slobodno vreme za fotografisanje. Dolazak u Negotin. Sledi razgledanje centra grada u pratnji vodiča. Polazak za Rajačke Pimnice -jedinstveni arhitektonski kompleks vinskih podruma nastao od polovine 18. veka do tridesetih godina prošlog veka.  Podrumi su ukopani dva metra u zemlju kako bi temperatura vrlo malo varirala tokom godine. Obilazak sela, vinskih podruma, starog vlaškog groblja, nakog čega sledi večera i degustacija vina u restoranu C’est La Vie . Gosti će biti posluženi tradicionalnim lokalnim specijalitetima i moći će da uživaju u domaćim vinima, ali i drugim pićima. Nakon večere, polazak za Zaječar. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
 
2. dan 23.05. Doručak. Napuštamo hotel i vozimo se do Gamzigrada (Felix Romuliana) - arheološkog nalazišta iz 3. veka, rezidenciju rimskog cara Galerija, koja se od 2007. godine nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. Obilazak lokaliteta u pratnji kustosa i slobodno vreme za fotografisanje. Nastavak putovanja ka Lazarevoj pećini. Lаzаrevа pećinа je izvorskа pećinа. Današnji ulaz u pećinu je nа 291 m nаdmorske visine načinila svojim tokom ponornica koja je  nakon toka kroz duboke krečnjačke sastave ovde izbijala na površinu. Danas  u neposrednoj blizini ulaza, u koritu Lazareve reke voda izbija na površini u formi  jаkog krаškog vrelа. Obilazak pećine u pratnji vodiča. Nastavak puta do manastira Koporin, zadužbini Stefana Lazarevića iz 15. veka, u kojem se i čuvaju njegove mošti. Nedavno je na obodima manastirskih vinograda podignuta  vinarija “Ambelos”, a posebna pažnja je posvećena sorti prokupac, od kojeg se prave dva vina: prokupac- crveno i šumadijska ružica. Degustacija vina. Slobodno vreme za razgledanje manastira. Polazak ka Subotici. Vožnja autoputem Beograd-Novi Sad- Subotica, sa pauzama po potrebi putnika. Dolazak u Suboticu u kasnim večernjim satima.

 

CENA ARANŽMANA: 73 eura
Deca do 12 godina: 59 
eura

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS. Doplata  eu za jednokrevetnu sobu.
Način plaćanja: u jednakih mesečnim ratama zaključno sa 15.06.2021.

Cena aranžmana obuhvata:
- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
- Smeštaj u hotelu „Srbija Tis“*** u Zaječaru. Usluga- noćenje sa doručkom ( švedski sto – samousluživanje). Hotel raspolaže restoranom. Sobe su  opremljene kupatilima, sat TV, WiFi ...
- Večeru sa degustacijom u restoranu  C’est La Vie u Rajačkim Pimnicama.
- Degustaciju 3 vina u manastiru Koporin, u njihovoj vinariji “Ambelos”.
- Ulaznice za Felix Romulianu i Lazarevu pećinu.
- Licencirani vodič/ pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima.

Obaveze putnika:  Ispravna putnička dokumentacija - lična karta.

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pre polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

 

Program putovanja broj 120221.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".