Austrijska tura

Austrijska tura

22-26.05.2024

    

 

Hotel Oekotel Salzburg Messe*** - nalazi se u Salcburgu. Lociran na 3 km od centra grada, dobro je povezan lokalnim prevozom. Prostrane i udobne sobe sa zasebnim kupatilima (peškiri i fen). Sat TV, WiFi. Švedski sto za doručak. Lift…

Hotel Millenium***-nalazi se u Budimpešti na liniji koja spaja Aerodrom „Franc List” sa centrom grada. Za svega nekoliko minuta javnim prevozom (metro linija M3 i tramvaj broj 1) može stići do centra grada. Sve sobe imaju zasebno kupatilo, TV, WiFi.

1 dan- 22.05.2024. Polazak iz Subotice u večernjim časovima 23,30 ispred autobuske stanice. Vožnja preko graničnog prelaza Kelebija pa kroz Mađarsku do Slovenije...

2 dan- 23.05.2024. Jutro će nas zateći u Murskoj Soboti, gde će se napraviti pauza za odmor od puta i kraća šetnja centrom grada. Nakon toga nastavak putovanja ka Gracu. Drugi po veličini grad Austrije i prestonica Štajerske, predstavlja pravo iznenađenje za turiste. Tu se prožimaju gotika, renesansa i barok. Svaka uličica i trg donose priču za sebe. UNESCO je to prepoznao pa je od 1999. uvrstio staro gradsko jezgro pod svoju zaštitu. Šetnja i razgledanje u pratnji vodiča: Landhaus- Katedrala, Stari grad- „ostrvo“ na Muri- Šlosberg gde se nalazi kula sa satom (zaštitni znak grada). Slobodno vreme za individualno razgledanje i eventualni ručak. Nastavak putovanja centralnom Austrijom. Dolazak u Salcburg i smeštaj u hotel. Noćenje.

3 dan- 24.05.2024. Doručak. Odlazak do Halštata. Bisera među austrijskim jezerima. Poseta istoimenom gradiću do kog je put probijen tek u XIX veku, do tada se stizalo samo čamcima. Dočekaće vas stari rudnik soli, ribarske kućice i nestvarna plava boja jezera. Kako god da kliknete vašom kamerom ovde ne možete napraviti loš snimak. Nedaleko je carska banja Bad Išl, gde je austrijski car Franc Jozef imao svoju vilu u idili alpskih vrhova i gorskih jezera. Odakle potiču čuveni kolači. Popodnevni boravak u Salcburgu. Grad na obali reke Salzah, nekad poznat po okolnim rudnicima soli, danas kao grad kulture, umetnosti i barokne arhitekture. Mocartovo rodno mesto. U pratnji vodiča obilazak grada... Park Mirabel, kuća čuvenog dirigenta Herberta Fon Karajana, Mocartova rodna kuća, katedrala, stari grad... Slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje. Povratak u hotel i noćenje.

4 dan- 25.05.2024. Doručak. Polazak i prepodnevna vožnja do austrijske prestonice. Dolazak u Beč- turistički obilazak. U nekadašnjoj prestonici Habzburške monarhije sakupilo se toliko kulturnog i umetničkog blaga da je na putniku samo da izabere u koji deo grada da odluta. Prošetaćemo srednjevekovnim ulicama, posetiti Hofburg i Belvedere, hodati stopama Sisi i Franca Jozefa... Odlazak u centar grada. Razgledanje znamenitosti u pratnji stručnog vodiča: Gradska kuća, pozorište, bečki univerzitet, opera, katedrala Sv. Stefana, parlament, carska palata – Hofburg, dvorac Belvedere, Ring... Vožnja preko Mađarske i očekivani dolazak u Budimpeštu u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5 dan- 26.05.2024. Doručak. Turistički obilazak mađarske prestonice. Trg Heroja sa posetom Vajdahunjad zamka, potom Andraši bulevarom pored bazilike Svetog Stefana do Lančanog mosta. Potom do Budimske tvrđave sa razgledanjem Ribarskog bastiona i crkve Matije Korvina... Šetnja i individualni obilazak centra grada. Gde mogu da se posete stara Sinagoga, Trg Eržebet, centralna Vaci ulica i prelepo šetalište uz obalu Dunava. Odlazak do Sentandreje. Obilazimo Požarevačku crkvu, trg Vuka Karadžića, esnafski krst na glavnom trgu, kuću Jakova Ignjatovića, Blagoveštenasku i Bogorodičinu crkvu, Muzej marcipana, Prvu srpsku učiteljsku školu. Sledi slobodno vreme za ručak i individualne aktivnosti. Povratak u Suboticu u večernjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA: 245 €

Plativo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS. 
Način plaćanja: u jednakim mesečnim ratama do 15.05.2024.

Cena aranžmana obuhvata:

  • Prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, tv, audio...)
  • Smeštaj 2 noći u hotelu Oekotel Salzburg Messe***( u 1/2 i 1/3 sobama) u Salcburgu na bazi noćenja sa doručkom
  • Smeštaj 1 noć u hotelu ***( u 1/2 i 1/3 sobama) u Budimpešti na bazi noćenja sa doručkom
  • Obilasci po programu: Grac, Salcburg,Halštat, Beč, Budimpešta i Sentandreja
  • Licencirani pratilac grupe/vodič
  • Troškovi organizacije
 
Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima.
Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 3 meseca po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučujemo međunarodno putno osiguranje.
Napomene: cena je formirana na minimun 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pre polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu. Ukupno trajanje programa je četiri dana, sa tri noćenja u hotelu.
Organizator zadržava pravo promene vremena polaska.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Broj programa putovanja 009/24

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".