Transilvanija

Transilvanija

06-09.06.2024

 

     

Hotel Apollonia*** nalazi se na par minuta od centra Brašova, gde se nalazi stari grad i sve velike znamenitosti. Obroci se služe u hotelskom restoranu na bazi švedskog stola a odnedavno je otvorena i vinarija sa ponudom lokalnih vina. Sobe sa dva ili tri kreveta, se nalaze u glavnoj zgradi i dva depadansa i sve su isto opremljene. Wifi, TV, tuš kupatila... Doručak se poslužuje kao švedski sto.

1 dan -06.06.2024.: Polazak grupe iz Subotice u 22,00 ispred glavne autobuske stanice, potom iz Bačke Topole u 22,30, Sente i Kikinde. Vožnja kroz Banat pa ulazak u Rumuniju na graničnom prelazu Srpska Crnja... Noćna vožnja kroz Rumuniju... 
 
2 dan- 07.06.2024.: Jutarnji dolazak u Alba Iuliu. Prvi grad koji ćemo posetiti u Transilvaniji, nazivaju ga i druga prestonica, po značaju koji ima u Rumuniji. Nekada se zvao Apulum i bio je glavni grad rimske provincije Dakije. Tu je 1918.objavljeno prisajedinjenje Transilvanije Rumuniji a 1922. krunisan je i prvi rumunski kralj Ferdinand. Poseta najvećoj tvrđavi Rumunije sa sedam kula u zvezdastom obliku te katoličke i pravoslavne crkve... Nastavak putovanja Transilvanijom do drugog interesantnog grada... Sigišoara. Poslednje naseljeno srednjevekovno utvrđenje, pod zaštitom je UNESCO-a od 1999. Osnovali su ga Saski rudari i zanatlije u 12. veku. Šetnja utvrđenjem... Sat kula, natkrivene stepenice, Crkva na brdu, Drakulina rodna kuća... Slobodno vreme za individualni obilazak. Popodnevni dolazak u Brašov, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor od puta. Večernja šetnja i razgledanje Brašova. Okružen Karpatima sa idealnom klimom za oko 280.000 stanovnika i lepim starim gradskim jezgrom, predstavlja broj jedan turističku atrakciju Rumunije. Gotski vrhovi tornjeva, srednjevekovna udvrđenja, sovjetski blokovi zgrada i holivudski natpis na obližnjem brdu pozivaju vas da posetite ovaj grad. Slobodno vreme. Noćenje u hotelu APOLONIA***
 
3 dan- 08.06.2024.: Doručak. Jutarnji polazak u obilazak zamaka... Dvorac Bran, poznat po Drakuli. Pisac Brem Stoker ovde je smestio svog junaka i pretvorio ga u jednu od najposećenijih znamenitosti Rumunije. Istorijski poznat po tome što je tu stanovala kraljica Marija veliki kolekcionar rumunskih rukotvorina. Fakultativno ulazak u dvorac. Potom odlazak do dvorca Peleš. Sagrađen kao letnja rezidencija rumunskih kraljeva. Po mnogima je jedan od najlepših dvoraca Evrope. U 160 soba prikazani su reprezentativni primerci evropske umetnosti s kraja 19. i početka 20. veka. Gustav Klimt bio je jedan od slikara koji su dekorisali zamak... Fakultativna poseta- prvi nivo. Šetnja šumom do obližnjeg manastira Sinaja, koji je osnovao Mihail Kantakuzin u 17. veku i pod zaštitom je UNESCO-a.  Povratak u Brašov, slobodno popodne u gradu. Noćenje u hotelu.
 
4 dan- 09.06.2024.: Doručak. Polazak u jutarnjim časovima. Poseta Sibiu. Još jedno mesto sagrađeno od strane Saskih trgovaca i zanatlija u 12. veku. Stari grad sačuvao je veličinu koju je imao još u srednjem veku kada je bio centar bogatstva i trgovine. Šetnja u pratnji vodiča i razgledanje: veliki i mali trg, stare kaldrmisane ulice, crkve. Nastavak putovanja sa pauzom u tržnom centru za odmor i ručak. Vožna auto putem kroz Rumuniju, sa pauzama po potrebi grupe. Putovanje prema polazišnom mestu gde se stiže u večernjim časovima.
 

CENA ARANŽMANA: 175 €                         cena za decu do 12. godina: 140 € 

Plativo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.  Mogućnost plaćanja u jednakim mesečnim ratama zaključno sa 15.06.2024.

Cena aranžmana obuhvata:

  • Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
  • Smeštaj 2 noć u hotelu Apolonia*** u Brašovu na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 ili 1/3 sobama.
  • Razgledi u pratnji vodiča po programu.
  • Licencirani vodič/pratilac grupe
  • Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima: Paket ulaznica koji obuhvata:srednjevekovni grad Sigišoara, dvorac Bran, dvorac Peleš, Sinaia-40 eu

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 3 meseci po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Obavezno međunarodno putničko osiguranje, može se kupiti u agenciji.

Napomene: cena je formirana na minimum 40 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Broj programa putovanja 007/24

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".