Slovenija

Slovenija

11-14.04.2024

 

    

Opis smeštaja: Hotel Creina 4* je smešten u srcu Кranja, koji je istorijski, kulturni i sportski centar Gorenjske. U ponudi ima restoran i bar. Gostima je na raspolaganju besplatan bežični internet. Hotelski restoran i kafe poseduju prostranu terasu sa koje se pruža pogled na Šmarjetnu goru. Hotel je sagrađen 1970. godine po projektu čuvenog slovenačkog arhitekte i proglašen je za istorijski i kulturni spomenik. Hotel Creina ima 24-časovnu recepciju i privatni parking.

1 dan - 11.04.2024.: Polazak u 21:30 iz Bačke Topole, potom u 22:00 iz Subotice. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju sa usputnim pauzama po potrebi grupe i uz obavljanje graničnih formalnosti.
 
2 dan - 12.04.2024.:U jutarnjim časovima prelazak austrijske granice i dolazak u Grac. Drugi po veličini grad Austrije i prestonica Štajerske, predstavlja pravo iznenađenje za turiste. Tu se prožimaju gotika, renesansa i barok. Svaka uličica i trg donose priču za sebe. UNESCO je to prepoznao pa je od 1999. uvrstio staro gradsko jezgro pod svoju zaštitu. Šetnja i razgledanje u pratnji vodiča: Landhaus- Katedrala-Stari grad- „ostrvo“ na Muri- Šlosberg gde se nalazi kula sa satom (zaštitni znak grada). Slobodno vreme za individualno razgledanje i eventualni ručak. Nastavak putovanja pored Klagenfurta pa preko planinskog prevoja Ljubelj ulazak u Sloveniju. Potom vožnja preko Karavanki i Tržiča do Kranja. Smeštaj u hotel Creina 4*. Slobodno vreme za individualno razgledanje i šetnju po Kranju u okviru čijeg starog dela se nalaze lep trg, zatim Prešernov spomenik, parohijska crkva te mnoštvo prodavnica i restorana. Noćenje.
 
3 dan - 13.04.2024.: Doručak. Nakon doručka, odlazak do Bleda. Bled krasi jedinstvena lepota jezera i njegove okoline. Savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice, čine ga idealnim turističkim mestom. Ukrašavaju ga tri dragulja: stari zamak, jezero i ostrvce s crkvom u njegovom središtu. Bledski grad, ćutljivi svedok njegove nekadašnje slave, ponosno stoji na steni iznad jezera, odakle posetioci imaju nezaboravan pogled na Bled i njegovu okolinu. Slobodno vreme za individualno razgledanje sa mnoštvom mogućnosti. Predlažemo da posetite tvrđavu sa koje se pruža fantastičan pogled na jezero ili da se provozate čamcem „Pletna“ po jezeru. Ne smete propustiti priliku da probate čuvenu bledsku krempitu. Potom sledi odlazak do kanjona Vintgar. Nedaleko od Bleda, u okviru nacionalnog parka Triglav, nalazi se kanjon reke Radovne. Šetnja uređenom stazom kroz kanjon. Šetnja završava kod vodopada Šum. Nakon posete, povratak do Bleda, zatim nastavak putovanja do Radovljice. Stari trgovi i karakteristične alpske kuće daju šarm selu koje je poznato po festivalu čokolade i kao mesto u čijoj blizini se Sava Bohinjka i Dolinka spajaju i formiraju reku Savu. Slobodno vreme za individualno razgledanje. Povratak u hotel. Noćenje.
 
4 dan - 14.04.2024.: Doručak. Napuštanje hotela i kratka vožnja do slovenačke prestonice. Razgledanje Ljubljane u pratnji vodiča. Panoramsko razgledanje barokne Gradske većnice, centralne tržnice, katedrale svetog Nikole, Prešernovog trga, Trostrukog mosta. Potom sledi slobodno vreme za individualno razgledanje. Nakon toga, povratak kući preko Mađarske. Dolazak na polazišno mesto posle ponoći.
 

CENA ARANŽMANA: 195 €                         cena za decu do 12. godina: 155 € 

Plativo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.  Mogućnost plaćanja u jednakim mesečnim ratama zaključno sa 15.06.2024. Doplata 75 eu za jednokrevetnu sobu.

Cena aranžmana obuhvata:

  •   Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
  •   Smeštaj u hotelu Creina**** u Kranju na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 ili 1/3 sobama.
  •   Razgled u pratnji vodiča po programu.
  •   Ulaznica za kanjoj Vintgar
  •   Licencirani pratilac/vodič
  •   Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima.

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 3 meseci po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Obavezno međunarodno putničko osiguranje, može se kupiti u agenciji.

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pre polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Broj programa putovanja 005/2024

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".