Dvorci češke

Dvorci češke

05-09.06.2024

    

 

 

 

 

 

Hotel Rezidence EMMY*** nalazi se u mirnom i rezidencijalnom delu grada- Prag 4. Sobe su opremljene: WiFi, TV i kupatilima sa kadom ili tušem, fenom za kosu i peškirima... U prizemlju je Lobi bar i restoran gde se služi bife doručak (samousluživanje).

1. dan 05.06.Polazak u 21.30 iz Bačke Topole potom u 22.00 h ispred autobuske stanice u Subotici. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe, putem kroz Mađarsku i Slovačku...

2. dan 06.06. Dolazak u Prag u jutarnjim časovima.  Odlazak do Hradčana, češke predsedničke rezidencije, ranije samostalni grad sa najvećim dvorcem u Evropi i čuvenom katedralom Svetog Vida. Šetnja kompleksom gde ćemo videti: kapiju- Borba titana, dvorac sa Španskom salom, Školu jahanja, Lobkovic palatu, baziliku Svetog Đorđa, plesnu dvoranu... Silazak Malom Stranom do Karlovog mosta, čija je gradnja počela 1357 godine. Smeštaj u hotel i slobodno popodne za odmor od puta. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan 07.06. Doručak. Fakultativni izlet Karlovi Vari- Loket. Najpoznatija banja centralne Evrope u kojoj su boravili kraljevi i umetnici - Karlove Vari. Poseta lekovitim izvorima i znamenitim građevinama, među kojima su: hotel Pup, Stara Banja, Ruska crkva, kuća u kojoj je boravio Petar Veliki... Razgledanje centralnog šetališta i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Potom do obližnjeg mesta Loket. Na steni iznad prelepe reke Ohre, u srednjem veku izgrađen je kameni zamak po kome je ovo naselje dobilo ime. Gete je voleo da šeta njegovim mračnim kulama. Nosi titulu „Neosvojivi dvorac Češke“ a gradnja mu je počela još u XII veku. Ulazak u dvorac i razgled gotičkih prostorija i stražarskih kula. Povratak u Prag u popodnevnim časovima. Slobodno veče u Pragu… Povratak u hotel i noćenje.

4. dan 08.06. Doručak. Fakultativni izlet u Saksonsku Švajcarsku. Putem kroz prelepu češku prirodu uz reku Labu, dolazimo do mesta Dečin gde se nalazi barokni dvorac koji su posećivali Šopen i Franjo Josip (nije predviđen ulazak). Potom ulazimo u nacionalni park „Bohemska Švajcarska“. Šetnja stazom od oko 30 min kroz stogodišnje šume. Za šetnju nije potrebno planinarsko iskustvo ali je potrebna udobna obuća. Predelima nestvarne lepote dolazimo do najlepšeg prizora- Pravčicke kapije. Kameni most visine 16 metara kakav samo priroda može da iskleše i iz čijeg podnožja seže pogled na okolne predele. Povratak u Prag u popodnevnim časovima. Šetnja centrom grada: Vaclavske Namjesti i spomenik zaštitniku grada Svetom Vaclavu, Lucerna, Starogradski trg sa časovnikom Orloj i spomenikom Janu Husu... Noćenje u hotelu.

5. dan 09.06. Doručak. Polazak iz hotela i vožnja preko Buđejovica do Češkog Krumlova. Nedaleko od austrijske granice u podnožju planine Šumave i na reci Vltavi nalazi se Češki Krumlov. Srednjevekovni dvorac i grad na brdu, okružen Vltavom i rovom koji i danas čuvaju medvedi. Šetnja starim kaldrmisanim ulicama zamka, drugog po veličini u Češkoj. Nastavak putovanja i ulazak u Austriju. Vožnja prema Srbiji. Povratak u polazišno mesto u kasnim večernjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA: 245 €               Cena za decu do 12 godina: 205 

Plativo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS. 
Način plaćanja: u jednakim mesečnim ratama do 15.08.2024.

Cena aranžmana obuhvata:

  • Prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, tv, audio...)
  • Smeštaj 3 noći u hotelu Emmy***( u 1/2 i 1/3 sobama) u Pragu na bazi noćenja sa doručkom
  • Razgledanje Praga i Češkog Krumlova u pratnji vodiča po programu
  • Licencirani pratilac grupe/vodič
  • Troškovi organizacije
 
Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima.
Izlet za Karlove Vari- Loket sa uračunatom ulaznicom za dvorac- 25 eu. 
Izlet za nacionalni park sa uračunatom taksom i ulaznicom za Pravčicku kapiju- 15 eu
Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 3 meseca po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučujemo međunarodno putno osiguranje.
Napomene: cena je formirana na minimun 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pre polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.Programom nisu predviđene ulaznice u dvorcima Hradčani i Dečin.
Ukupno trajanje programa je četiri dana, sa tri noćenja u hotelu.
 
Organizator zadržava pravo promene vremena polaska.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Broj programa putovanja 008/2024

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".