Sjenica - Uvac - Zlatibor

SJENICA - UVAC - ZLATIBOR

11-13 jun 2021.

Smeštaj putnika:  Hotel BOROVI*** nalazi se u okružen lepom prirodom Sjenice, između guste borove šume i reke Jablanice. U sklopu hotela se nalazi etno restoran, banket sala, kongresni centar, veštačko jezero, staza zdravlja kroz borovu šumu. Moderno opremljene sobe... LCD TV sa satelitskim kanalima, Wifi, komforna kupatila, mini bar...

1. dan 11.06. Polazak u 06.00h iz Subotice sa glavne autobuske stanice. Vožnja do Brankovine uz pauzu radi osveženja putnika. Po dolasku u Brankovinu sledi obilazak istorijskog kompleksa. U ovom selu su živeli i počivaju članovi čuvene porodice Nenadović. Pored njih tu je, po svojoj želji, sahranjena i pesnikinja Desanka Maksimović, koja je u ovom kraju provela svoje detinjstvo i napisala svoje prve stihove. Odlazak do Valjeva. Šetnja centrom grada i obilazak muzeja Muselimov konak, u kojem su izloženi eksponati vezani za period Prvog i Drugog srpskog ustanka. Slobodno vreme za ručak. Sledi putovanje preko Divčibara do Zlatara. Dolazak do Sjenice i smeštaj u hotel Borovi***. Večera. Slobodno vreme i noćenje.

2. dan 12.06. Doručak. Odlazak do specijalnog rezervata prirode Uvac. Uvac spada u prirodno dobro I kategorije. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško-raške visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik... Splavarenje Uvačkim jezerom, posmatranje beloglavih supova i drugih ptica, poseta Ledenoj pećini, penjanje do vidikovca Veliki vrh ili Ravni krš (sa spektakularnim pogledom na kanjon Uvca), i povratak na mesto polaska, splavarenjem. Ukoliko je zbog loših vremenskih prilika splavarenje neizvodivo, organizuje se džip safari do najlepših vidikovaca. Potom obilazak Pešterske visoravni u pratnji lokalnog vodiča: ski centar Žari, vodenica na izvorištu reke Grabovice, razgled Sjenice (džamija, centar grada). Slobodno vreme za šetnju. Večera u hotelu i noćenje.

 

3. dan 13.06. Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak ka Zlataru I Zlatiboru.

Planina Zlatar proglašena je Vazdušnom banjom, Uredbom Vlade Republike Srbije. U imenu ove planine sažeta su sva njena svojstva: mirisne livade i bistra jezera okružena omorikama i brezama, spoj mediteranske i planinske klime, ima najveći broj sunčanih dana u Srbiji, blagotvorni vazduh obogaćen ozonom, beskrajni vidici...

Zlatibor je planina izuzetne lepote, sa blago zatalasanim visoravnima i visokim i strmim padinama koje zajedno sačinjavaju posebna geografska svojstva ovog dragulja zapadne Srbije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u turističkom centru. Polazak za Suboticu. Vožnja autoputem sa pauzom za osveženje putnika. Povratak u Suboticu u večernjim satima.

 

CENA ARANŽMANA: 105 € 
Deca do 12 godina: 80 €

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS. Doplata 20 eu za jednokrevetnu sobu.
Način plaćanja: u jednakih mesečnim ratama zaključno sa 15.06.2021.

Cena aranžmana obuhvata:
- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
- Smeštaj 2 noći u hotelu Borovi*** (u 1/2 i 1/3 sobama) u Sjenici na bazi 2 polupansiona (doručak – švedski sto i večera - klasični meni, restoransko usluživanje)
- Ulaznice za: Brankovinu, Muselimov konak, muzej Valjevo, prirodni rezervat Uvac
- Vožnja kanjonom Uvca čamcem u pratnji gorske službe ili džip safari
- Pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- lična karta.

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

 

Program putovanja broj 040121.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".