Resavska pećina

Resavska pećina

08.08.2020


Jednodnevni izlet (Subota): Polazak u ranim jutarnjim satima ispred autobuske stanice u Subotici. Vožnja autoputem preko Beograda do Svilajnaca. Program počinjemo obilaskom Prirodnjačkog centra sa više postavki: Geološki vremeplov, svet minerala i stena, dinosaurusi, nebesko kamenje... A na otvorenom se nalazi zabavni dino-park.

Sledi putovanje do Resavske pećine i njen obilazak u pratnji kustosa. Resavska pećina jedna je on najstarijih ispitanih pećinja u našoj zemlji, stara je oko 80 miliona godina, dok se stari nakit u njoj procenjuje na 45 miliona godina. Temperatura je konstantna i iznosi 7 stepeni. Unutrašnjost pećine obiluje brojnim i raznovrsnim dvoranama, kanalima, galerijama, stubovima, stalaktitima, stalagmitima, draperijama i okamenjenim vodopadima...

Nakon posete pećini nastavlja se put do vodopada- Lisine i Veliki Buk. Pauza za kafu i individualna razgledanja. Nakon odmora sledi obilazak Parka maketa u Despotovcu, gde se nalazi postavka srpskih manastira u razmeri 1:17 u odnosu na stvarne. Povratak sa usputnom posetom manastiru Manasija iz XV veka, zadužbine despota Stefana Lazarevića, viteza Reda Zmaja, prosvetitelja i pokrovitelja umetnosti i kulture. Povratak kući autoputem sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Povratak u Suboticu u kasnim večernjim satima.

 

CENA ARANŽMANA: 3.450,00 cena za decu do 12 godina: 2.950,00

Način plaćanja: Način plaćanja: 100% , najkasnije 24 h pre polaska.

Cena aranžmana obuhvata:

  • Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...

  • Ulaznice za: Prirodnjački centar, resavsku pećinu, park maketa

  • Pratilac grupe i turistički vodič

  • Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: individualne troškove

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- lična karta

Napomene: cena je formirana na minimum 40 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu. Za jednodnevne izlete nije obezbežena zaštita u pogledu garancije putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

 

Program putovanja broj 330820 od 11.06.2020.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".