RUSIJA Viljnus – MOSKVA – Kaunas - Krakov

RUSIJA

Viljnus – MOSKVA – Kaunas - Krakov

24.april - 02. maj 2019.

 

1. dan 24.04.   Polazak u 18.15 iz Bačke Topole, 18.45 iz Subotice sa autobuske stanice. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe, putem preko Mađarske, Slovačke i Poljske... 

2. dan 25.04.  Dolazak u Litvaniju, u njen najveći grad i prestonicu- Viljnus. Smeštaj u hotel, slobodno vreme za odmor od puta. Noćenje.

3. dan 26.04.   Doručak, odjava iz hotela. Prepodnevna šetnja gradom u pratnji lokalnog vodiča. Stari grad pod zaštitom UNESCO-a... Gradska kapija, šetališta, toranj sa vidikovcem, Gediminas kula... Viljnus je i grad bogate kulture gde su svoje mesto pronašli literalna ulica i jedinstvena umetnička Užupis republika. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje. Večernji polazak i vožnja kroz Litvaniju i Letoniju do Rusije. Duža granična kontrola te noćna vožnja ruskim prostranstvima...

4. dan 27.04.   Dolazak u Moskvu. Prestonica i najveći grad Rusije. Mnogi je nazivaju i trećim Rimom. Osnovana je na sedam brda u 12 veku. Danas je svojevrsni muzej na otvorenom, gde je bogata prošlost ostavila trag. Od staroruskih crkava preko imperijalnih gradjevina renesansnog procvata, socrealizma pa sve do današnje moderne Moskve.  Slobodno vreme za odmor od puta. Smeštaj u hotel posle 14. Individualni odlazak do centra grada metroom. Moskovski metro sa najvećim brojem prevezenih putnika na svetu, svojevrsno je remek delo, neke stanice nazivaju podzemnim palatama. Crveni trg- mesto gde se nalaze dve najpoznatije građevine Rusije- Crkva Vasilija Blaženog i Kremlj. Povratak u hotel. Noćenje. 

5. dan 28.04.   Doručak. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča- bus i šetnja... Crveni trg– Lenjinov mauzolej (bez ulaska)- Hram Hrista Spasitelja- Arbat- Novodevičji manastir... Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Fakultativno odlazak do reke Moskve i plovidba brodom od Crvenog trga do Novoandrejevskog mosta. Noćenje u hotelu.   

6. dan 29.04.   Doručak. Prepodnevni odlazak do Kremlja, na ruskom znači tvrđava. Obilazak centra i najstarijeg dela Moskve, političko središte nekad carstva, kasnije Sovjetskog saveza a od 1991 sedište ruskog predsednika. Obilazak kompleksa... Tri palate: Granovita, Terem i Velika. Crkve sa najstarijom Crkvom Lazarevog uskrsnuća i Uspenskom u kojoj su po ikonom uspenske bogorodice krunisani svi ruski carevi. Slobodno popodne za šetnju centrom Moskve ili fakultativni odlazak u Oružanu palatu – muzej u okviru Kremlja. Večernji polazak iz Moskve.  Noćna vožnja ruskim predelima do Litvanije. Duže zadržavanje na graničnom prelazu.

7. dan 30.04.   Dolazak u Kaunas u podnevnim časovima. Drugi po veličini grad u Litvaniji na ušću dveju reka Neris i Nemunas. Šetnje gradom... Srednjevekovni zamak na ušću, gradska većnica, stari trg, Laisves aleja do crkve Arhangela Mihajla, košarkaška hala- Žalgiris arena. Smeštaj u hotel, slobodno vreme za odmor ili individualni obilazak. Noćenje. 

8. dan 01.05.   Doručak. Polazak ka Poljskoj, dnevna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Krakov u večernjim časovima, smeštaj u hotel. Noćenje. 

9. dan 02.05.   Doručak. Razgledanje drugog po veličini grada u Poljskoj: Vavel brdo sa kraljevskim dvorcem i katedralom, pećina Zmaja - simbol Krakova, stari gradski trg Rinek, zvonik spomenik Adamu Mickijeviču, Crkva sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, ulice Kanonica, Grocka, Florijanska sa kulom i Barbakanom. U podnevnim časovima polazak iz Krakova, vožnja preko Slovačke i Mađarske do Subotice gde se stiže u kasnim večernjim časovima… 

 

CENA: 380 e

 

  • Način plaćanja: U jednakim mesečnim ratama do 15.06.2019.
  • Minimum 30 putnika za organizaciju putovanja. Otkazni rok za putnike 30 dana do polaska. 

Cena aranžmana obuhvata: 

- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...)
- Smeštaj 1 noć u hotelu u Viljnusu*** na bazi noćenja sa doručkom
- Smeštaj 2 noći u hotelu u Moskvi*** na bazi noćenja sa doručkom
- Smeštaj 1 noć u hotelu u Kaunasu***  na bazi noćenja sa doručkom
- Smeštaj 1 noć u hotelu u Krakovu*** na bazi noćenja sa doručkom
- Lokalni vodič: Viljnus, Moskva, Kaunas
- Ulaznica za Kremlj (bez oružane palate)
- Obilazak najlepših metro stanica Moskve
- Pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata:  fakultativne kao i ostale individualne troškove:    međunarodno zdravstveno osiguranje, Boravišne takse na recepciji hotela, Oružana palata –      Kremlj, plovidba rekom Moskvom, karte za Metro (fakultativni programi su u organizaciji ino     agencije i podložni su promeni)
Obaveze putnika:  Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 90 dana po          povratku sa putovanja. Putnici koji ne poseduju isprave republike Srbije dužni su da se       individualno upoznaju sa viznim režimom zemalja u koje putuju. 

Hoteli su u nivou kategorizacije ***. Sve sobe opremljene: kupatilo, Tv. Doručak, način usluživanja švedski sto, kontinentalnog tipa. Prilikom potpisivanja ugovora putnici će biti informisani o tačnom nazivu hotela.  

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP „Subotica-trans“

Matka Vukovića 9., 24000 Subotica, email: ta.sutrans@gmail.comwww.sutrans.rs

PIB: 100960042, Matični broj: 08049548, B.t.r. 205-179140-48 Komercijalna banka,

 

 

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".