Pešačenje Ovčarsko-Kablarskom klisurom

Pešačenje Ovčarsko-Kablarskom klisurom

14.05.2022.

Jednodnevni izlet (Subota): Polazak u 06,00h ispred autobuske stanice u Subotici. Vožnja autoputem do Čačka sa pauzama po potrebi grupe. Nakon dolaska u Ovčar Banju počinje naša pešačka tura.  Prva tačka zadržavanja na našoj pešačkoj ruti je manastir Blagoveštenje iz XVII veka. Nalazi se sa leve obale reke Morave, podno planine Kablar. Prvobitne freseke i ikone su dobro sačuvane tako da se manastir ubraja u Kulturne spomenike od posebnog značaja. Nakon toga sledi pešačenje do vidikovca na vrhu Kablara odakle se pruža pogled na meandre Zapadne Morave. Slobodno vreme za fotografisanje i uživanje u pogledu. Sledi poseta manastiru Nikolje iz XV veka. U manastiru se se čuva deo moštiju Svetog Nikole, ali i mošti Svetog Oca Nikolaja Mirlikijevskog i Svetog Nikodima. Veruje se da ove mošti imaju isceliteljsku moć. Nakon posete nastavak pešačenja. Ukupno trajanje programa obilaska je 5-6 sati. U kasnim popodnevnim časovima sledi povratak za Suboticu autoputem, sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak na polazišno mesto u kasnim večernjim satima.

Napomena: Ukupna pešaka tura kroz Ovčarsko- Kablarsku klisuru iznosi 13 km, od toga pri usponu se prelazi 6,5 km i visinska razlika od 600 metara. Zato se ovaj program preporučuje osobama u boljoj fizičkoj kondiciji. Obavezna sportska obuća i odeća.

CENA ARANŽMANA: 2.950,00                               Cena za decu do 12 godina: 2.450,00                                

Način plaćanja: do polaska

Cena aranžmana obuhvata:

- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
- Lokalni vodič tokom boravka u Ovčarsko-kablarskoj klisuri
- Licencirani vodič/ pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata:  fakultativne kao i ostale individualne troškove

Obaveze putnika:  Ispravna putnička dokumentacija- lična karta

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu. Jednodnevni izleti ne potpadaju pod garancije putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

 

Program putovanja broj 140522

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".