OHRID

Ohrid

26 -  29 jun 2019

 

1. dan 26.06.   Polazak iz Subotice ispred autobuske stanice u 21.00h. Noćna vožnja autoputem kroz Srbiju sa zadržavanjem na graničnom prelazu i usputnim pauzama ...

2. dan 27.06.   do Makedonije... Putem pored Skoplja i Tetova pa preko planine Bistre prepodnevni dolazak u Ohrid.  

   Ako je Skoplje administrativna prestonica, onda je Ohrid duuhovna i turistička.

Kolevka slovenske pismenosti, kažu da oko jezera postoji 365 crkvi. Stari grad sa Samuilovom tvrđavom, od 1980 je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sa oko 40.000 stanovnika nalazi se na istoimenom jezeru, poznatom po čistoj plavoj vodi i prelepim zelenim planinama u zaleđu.

   Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: Trg sa spomenicima svetom Klimentu i Naumu, crkve Svete Sofije, Bogorodice Perivplete, Samuilova tvrđava, amfiteatar... Smeštaj u hotel ***. Odmor i slobodno vreme u centru grada, fakultativno vožnja brodom i razgledanje grada sa jezera.. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

3. dan 28.06.   Doručak. Slobodno vreme u Ohridu za odmor i individualno razgledanje. Fakultativno odlazak na južnu stranu jezera, gde se na izvorima Crnog Drima nalazi manastir posvećen Svetom Naumu, učeniku Ćirila i Metodija. Prvobitni manastir je izgrađen u desetom veku i iz njegovog dvorišta pruža se prelep pogled na jezero. Povratak u Ohrid u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za kupanje na nekoj od plaža ili šetnja gradom. Noćenje u hotelu.

4. dan 29.06.   Doručak. Polazak ka Skoplju gde se stiže u podnevnim časovima. Glavni i najveći grad Makedonije. Obilazak počinje sa tvdjave Kale, koja vodi poreklo iz četvrtog veka. Potom kroz Stari Bazar tj. Čaršiju u kojoj je sačuvan duh istoka koji su doneli turci u 14 veku (Bezistan, Daut pašin hamam, Mustafa pašina džamija...). Preko starog Kamenog mosta dolazak na Novi trg, kojim od 2011 dominira spomenik Aleksandru Velikom, visok oko 30 metara.  Slobodno vreme za individualno razgledanje i odmor. Polazak ka Subotici. Noćna vožnja. Povratak u ranim jutarnjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA: 108 eu

 

·         Način plaćanja: U jednakim mesečnim ratama zaključno sa 15.10.2019.

·         Cena je formirana na minimum 35 plativih putnika.

Cena aranžmana obuhvata:

- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo

- Smeštaj x 2, Hotel Flamengo***, Ohrid (usluga noćenje, doručak švedski sto) u dvo i  

     trokrevetnim sobama

- Lokalni vodiči: Ohrid, Skoplje

- Pratilac grupe

- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata:  fakultativne kao i ostale individualne troškove.

-          Vožnja brodom Ohridskim jezerom – oko 10 eu u zavisnosti od broda

-          Izlet za sveti Naum sa ulaznicom 10 eu. Eventualne ulaznice u muzeje.

-          Doplata za jednokrevetnu sobu 10 eu.

-          Doplata za večeru 10 eu.

Obaveze putnika:  Ispravna putnička dokumentacija, pasoš. Polisu medjunarodnog   

     zdravstvenog osiguranja možete nabaviti u turističkoj agenciji.

 

Hotel Flamengo ***,smešten je u Ohridu, na 1 km od centra grada (Trg Fontana). Nudi besplatan WiFi, zajednički salon i sezonski bazen na otvorenom. Hotel ima terasu i pogled na grad. Svaka hotelska soba sadrži TV, frižider i sopstveno kupatilo. U hotelu se služi doručak na bazi švedskog stola.

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP „Subotica-trans“

Matka Vukovića 9., 24000 Subotica, email: ta.sutrans@gmail.comwww.sutrans.rs

PIB: 100960042, Matični broj: 08049548, B.t.r. 205-179140-48 Komercijalna banka,

 

 

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".