OHRID

Ohrid

 

03-06 septembar 2020

 

Smeštaj putnika: Hotel FLAMENGO ****, se nalazi u Ohridu i nudi smeštaj sa restora-nom, besplatnim privatnim parkingom, sezonskim bazenom na otvorenom i barom. Hotel sa 4 zvezdice ima zajednički salon i klimatizovane sobe sa besplatnim WiFi internetom i sopstvenim kupatilom, sobe sadrže TV sa kablovskim kanalima.

Doručak je na bazi švedskog stola. U okviru smeštaja na raspolaganju je terasa. U blizini hotela Flamengo nalaze se popularna mesta za obilazak,kao što su plaža Potpeš i Saraište.

 

1. dan 03.09.2020. Polazak iz Subotice ispred autobuske stanice u 21.00h. Noćna vožnja autoputem kroz Srbiju sa zadržavanjem na graničnom prelazu i usputnim pauzama ...

2. dan 04.09.2020. do Makedonije... Putem pored Skoplja i Tetova pa preko planine Bistre prepodnevni dolazak u Ohrid.

Ako je Skoplje administrativna prestonica, onda je Ohrid duhovna i turistička kolevka slovenske pismenosti, kažu da oko jezera postoji 365 crkvi. Stari grad sa Samuilovom tvrđavom, od 1980 je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sa oko 40.000 stanovnika nalazi se na istoimenom jezeru, poznatom po čistoj plavoj vodi i prelepim zelenim planinama u zaleđu.

Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: Trg sa spomenicima svetom Klimentu i Naumu, crkve Svete Sofije, Bogorodice Perivplete, Samuilova tvrđava, amfiteatar... Smeštaj u hotel Flamengo****. Odmor i slobodno vreme u centru grada, fakultativno vožnja brodom i razgledanje grada sa jezera.. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

3. dan 05.09.2020. Doručak. Slobodno vreme u Ohridu za odmor i individualno razgledanje. Fakultativno odlazak na južnu stranu jezera, gde se na izvorima Crnog Drima nalazi manastir posvećen Svetom Naumu, učeniku Ćirila i Metodija. Prvobitni manastir je izgrađen u desetom veku i iz njegovog dvorišta pruža se prelep pogled na jezero. Povratak u Ohrid u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za kupanje na nekoj od plaža ili šetnja gradom. Noćenje u hotelu.

4. dan 06.09.2020. Doručak. Polazak ka Skoplju gde se stiže u podnevnim časovima. Glavni i najveći grad Makedonije. Obilazak počinje sa tvdjave Kale, koja vodi poreklo iz četvrtog veka. Potom kroz Stari Bazar tj. Čaršiju u kojoj je sačuvan duh istoka koji su doneli turci u 14 veku (Bezistan, Daut pašin hamam, Mustafa pašina džamija...). Preko starog Kamenog mosta dolazak na Novi trg, kojim od 2011 dominira spomenik Aleksandru Velikom, visok oko 30 metara. Slobodno vreme za individualno razgledanje i odmor. Polazak ka Subotici. Noćna vožnja. Povratak u ranim jutarnjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA: 109 €

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS. Doplata 40 eu za jednokrevetnu sobu.

Način plaćanja: U jednakih mesečnim ratama zaključno sa 15.12.2020.

Cena aranžmana obuhvata:

  • Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Volvo, Neoplan...

  • Smeštaj 2 noći u hotelu Flamengo**** ( u 1/2 ili 1/3 sobama) na bazi 2 noćenja sa doručkom - švedski sto, samousluživanje

  • Razgled Ohrida, Biljaninih izvora, Skoplja u pratnji lokalnih vodiča po programu

  • Pratilac grupe

  • Troškovi organizuacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima: Izlet za Sveti Naum sa lokalnim vodičem 10 eu

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 6 meseci po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se medjunarodno putničko osiguranje, može se kupiti u agenciji Dunav osiguranje.

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Program putovanja broj 210920 od 14.05.2020.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".