OHRID

Ohrid - letovanje

15-23 avgust 2020.

 

Ohrid, duhovna i turistička kolevka Makedonije, od 1980 je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sa oko 40.000 stanovnika nalazi se na istoimenom jezeru, poznatom po čistoj plavoj vodi i prelepim zelenim planinama u zaleđu.

 

Hotel FLAMENGO**** nalazi se u Ohridu na oko 700 m od starog dela grada i oko kilometar od gradske plaže i nudi smeštaj sa restoranom, besplatnim privatnim parkingom, sezonskim bazenom i terasom na otvorenom, barom...

Iako sa 4 zvezdice, sobe su nešto skromnije. Klimatizovane sobe su sa besplatnim WiFi internetom i sopstvenim kupatilom, garderoberom. Svaka hotelska smeštajna jedinica sadrži TV sa kablovskim kanalima. Gostima smeštajnog objekta na raspolaganju su recepcija koja radi non-stop i room service.

U blizini hotela nalaze se popularna mesta za obilazak, kao što su plaže Labino, Potpeš, Saraište i luka Ohrid. Gradska plaža, nalazi se nadomak Samuilove tvrđave, na oko kilometar od hotela. Pomešani su pesak i sitni šljunak sa postepenim ulaskom u vodu i hladovinom u zaleđu.

Ohridsko jezero nalazi se na nadmorskoj visini 695 metara, okruženo planinama čiji vrhovi dosežu 2.000 metara. U avgustu je idealna klima za letovanje. Dnevna temperatura je oko 30 stepeni sa vrlo malo padavina. A večeri i jutra su sveži idealni za dubok san. Temperatura vode uz obalu zna da naraste do 25° C. Kažu da je voda toliko čista da se kroz nju vidi do 22 metra dubine.

1. dan 15.08. Polazak iz Subotice ispred autobuske stanice u 21.00h. Noćna vožnja autoputem kroz Srbiju sa zadržavanjem na graničnom prelazu i usputnim pauzama ...

2. dan 16.08. ... do Makedonije... Putem pored Skoplja i Tetova pa preko planine Bistre prepodnevni dolazak u Ohrid. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: Trg sa spomenicima svetom Klimentu i Naumu, crkve Svete Sofije, Bogorodice Perivplete, Samuilova tvrđava, amfiteatar... Odmor i slobodno vreme u centru grada, fakultativno vožnja brodom i razgledanje grada sa jezera. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

3-7. dan 17-21.08. Letovanje na ohridskom jezeru sa smeštajem u hotelu Flamengo**** na bazi 5 polupansiona (noćenje, doručak- švedski sto, večera- usluživanje). Slobodno vreme za odmor, obilaske i kupanje na nekoj od plaža.

8. dan 22.08. Doručak. Polazak ka Skoplju gde se stiže u podnevnim časovima. Glavni i najveći grad Makedonije. Obilazak počinje sa tvdjave Kale, koja vodi poreklo iz četvrtog veka. Potom kroz Stari Bazar tj. Čaršiju u kojoj je sačuvan duh istoka koji su doneli turci u 14. veku (Bezistan, Daut pašin hamam, Mustafa pašina džamija...). Preko starog Kamenog mosta dolazak na Novi trg, kojim od 2011 dominira spomenik Aleksandru Velikom, visok oko 30 metara. Slobodno vreme za individualno razgledanje i odmor. Polazak ka Subotici. Noćna vožnja.

9. dan 23.08. Povratak u Suboticu- autobuska stanica u ranim jutarnjim časovima.

Tokom boravka na Ohridu biće organizovana dva fakultativna izleta.

1. Izlet za Sveti Naum i Zaliv Kostiju - Nakon doručka polazak ka Zalivu Kostiju, muzej na vodi koji predstavlja repliku praistorijskog naselja. Nakon razgleda ovog arheološkog kompleksa polazak ka manastiru Svetog Nauma. Osnovao ga je sveti Naum 905. godine, a danas tamo počivaju njegove mošti. Manastir je okružen izvorima Crnog Drima, prelepom netaknutom prirodom i peščanom plažom, predstavlja pravu oazu za odmor, meditaciju i šetnju.

2. Izlet za Tiranu, celodnevni izlet, glavni i najveći grad Albanije. Obilaza u pratnji vodiča: Katolička katedrala, Saborna crkva, Etem begova džamija, Skenderbegovog trg… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak za Ohrid...

 

CENA ARANŽMANA: 195 eu (usluga polupansion)

Cena za decu do 12 godina 155 eu (usluga polupansion)

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS. Doplata za jednokrevetnu sobu 40 eu.

Način plaćanja: U jednakih mesečnim ratama zaključno sa 15.12.2020.

Cena aranžmana obuhvata:

  • Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Volvo, Neoplan...

  • Smeštaj 5 noći u hotelu Flamengo**** ( u 1/2 ili 1/3 sobama) na bazi 5 polupansiona - Doručak-švedski sto, samousluživanje.

Večera- usluživanje „set menu“: glavno jelo, salata, desert

  • Razgled Ohrida, Biljaninih izvora, Skoplja u pratnji lokalnih vodiča po programu

  • Pratilac grupe, sve vreme sa grupom

  • Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima: Izlet za Sveti Naum sa lokalnim vodičem 10 eu, Izlet za Tiranu 20 eu.

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 6 meseci po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se medjuna-rodno putničko osiguranje, može se kupiti u agenciji Dunav osiguranje.

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Program putovanja broj 290820 od 27.05.2020.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".