Stavros

Stavros

Stavros je idiličan mali gradić koga sa svih strana okružuju predivne peščane plaže. To je tradicionalno Grčko primorsko mesto, smešteno na oko 70 km od Soluna. Po čemu je Stavros prepoznatljiv?Stavros se nalazi u zalivu Strimonikos, koga nazivaju "draguljem Makedonije”, zapljuskuje ga kristalno čisto more koje je izuzetno toplo. Mesto je prilično novoizgrađeno tako da su vile i svi ti Stavros apartmani moderni, opremljeni i prilično komforni za sve tipove gostiju, od porodica sa decom pa do prijatelja željnih zabave. Razlog što je more tako prijatno tokom većeg dela godine leži u činjenici što je more plitko. Upravo ovo čini Stavros idealnim mestom za odmor porodica sa decom jer ćete biti potpuno bezbrižni dok se vaši najmlađi zadovoljno igraju u moru.

ORGANIZATORI PUTOVANJA:

Atlantic

Piano

Hellena

Asprovalta

Asprovalta

Asprovalta je letovalište na severu Grčke, u zalivu Strimonikos, nazvan po reci Strumici koja se ovde uliva u Egejsko more. Gradić pripada oblasti Halkidiki, opštini Sveti Đorđe. Nalazi se na oko 80 km od Soluna, 8 km od Stavrosa. Na samo 500 m od Asprovalte, u produžetku, nalazi se letovalište Nea Vrasna.
Turistički Asprovalta nudi gotovo sve, zlatne plaže, kristalno čisto more, planinu, jezero, bogato zelenilo, magičan pogled i mnoga arheološka i istorijska nalazišta u blizini. Okolinom dominira planina Atos ili Sveta Gora.

ORGANIZATORI PUTOVANJA:

Atlantic

Piano

Hellena

Nea Vrasna

Nea Vrasna

Podno planine Kerdilia (oko 1000 m.n.v.) leži stara Vrasna, a samo 2 km niže na obali su novonastala turistička naselja Vrasna Paralia i Nea Vrasna. Prema legendi ime nosi po vojskovođi Vrasidasu, koji je ovde osnovao logor pre čuvenog boja sa Atinjanima kod Amfipolisa. Nekoliko ostataka utvrđenja u regiji svedoče o značaju ovog područja na trasi velikog puta Via Egnatia.

ORGANIZATORI PUTOVANJA:

Atlantic

Piano

Hellena

Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.