Nesebar

Nesebar

Bugarska je zemlja dugih pešcanih plaža duž obala Crnog mora, planinskih venaca sa bujnim zelenim pašnjacima, plodnih ravnicih, veličanstvene rečnih klisura, banja i izvora...

Morska voda je čista i mirna, veoma slična Jadranskoj. Klima je mediteranska, topla kao i gostoprimstvo ljudi koji su ovde nastanjeni.

Po jednoj legendi, Crno more je dobilo naziv po čestim brodolomima koji su se davno dešavali, a po drugoj zbog velikih dubina i tamnoj boji vode u svom središtu.

Elenite, Nesebar, Sunčev breg, Sveti Vlas su mesta koja kada se jednom posete ne ostavljaju ravnodušnim i bude želju za ponovnim dolaskom.

ORGANIZATORI PUTOVANJA:

Atlantic

Sunčev breg

Sunčev breg

Sunčev breg je letovalište koje se nalazi na jugoistoku Bugarske na samo 30km severno od Burgasa. Ovo najmodernije letovalište na Crnom moru smešteno je u 8km dugom peščanom zalivu koji formira polumesec, okrenut na istok. Severna deo letovališta blago se uzdiže uz poslednje obronke Stare planine, gde se graniči sa gradićem Sveti Vlas. Na južni deo praktično se nastavlja novi Nesebar u čijem je podužetku poluostrvo na kome se nalazi stari grad Nesebar, koji je pod zaštitom UNESCOa.

ORGANIZATORI PUTOVANJA:

Atlantic

Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.