Albanija

Drač - Kroja - Tirana

14-18.10.2021

 

Hotel Albanian Star **** - 2 polupansiona smešten je na plaži, u gradu Golemu , 5 kilometara od Drača. Nudi recepciju dostupnu 24h, restoran, bar, otvoren bazen, welness centar, igraonicu. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane sa balkonom i besplatnim WiFi internetom. Svaka jedinica poseduje sopstveno kupatilo , TV sa satelitskim programom…

14.10.2021.- 1. dan. Polazak u 21:30 h iz Subotice ispred glavne autobuske stanice. Sledi noćna vožnja sa pauzama po potrebi putnika. Idemo autoputem kroz Srbiju, preko Kosova i Metohije do naše prve destinacije- Kroje…

15.10.2021.- 2. dan. U prepodnevnim časovima stižemo u Kroju- rodno mesto srednjevekovnog junaka Skenderbega. Sledi obilazak Skenderbegove tvrđave iz VI veka u okviru kojeg se nalaze istorijski i etnografski muzej. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Put nas dalje vodi u Drač- antički grad osnovan 627 godine p.n.e, danas drugi grad po veličini u Albaniji. Sledi obilazak Drača u pratnji vodiča- Amfiteatar rimskog cara Hadrijana, Dračka tvrđava, Vizantijski forum, bulevar Epidamn…. Nakon razgleda smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

16.10.2021.- 3. dan. Doručak. Putnici mogu da se opredele za slobodan dan u Draču ili fakultativni izlet za Berat i Apoloniju- Polazak za Berat nakon doručka. Berat je deo UNESCO svetske baštine poznat i kao muzej na otvorenom. Grad je poznat po utvrđenju starom više od 2.500 godina unutar koga i dan danas žive građani Berata, dok se pored samog dvorca nalaze čuvene kuće koje podsećaju kao da stoje jedna na drugoj. Po dolasku u Berat obilazak grada u pratnji vodiča, odlazak do tvrđave u čijem kompleksu se nalazi nekoliko pravoslavnih crkava koje su poznate po srednjovekovnim freskama čuvenog Onufrija. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i ručak. Potom nas put vodi u Apoloniju - Arheološko nalazište koje čini niz građevina sa očuvanim ostacima civilizacija iz ilirskog, grčkog, rimskog i srednjovekovnog perioda. Razgledanje nalazišta u pratnji vodiča. Slobodno vreme za fotografisanje. Potom sledi povratak za Drač. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

17.10.2021.- 4. dan. Doručak. Nakon doručka napuštamo hotel i odlazimo u Tiranu- glavni i najveći grad Albanije. Tirana je karakteristična po fasadama “vedrih boja” , čiji cilj je da razbije sivilo gradskih fasada ostalih iza vladavine Envera Hodže. Panoramsko razgledanje Tirane – Palata Nacionalnog muzeja, Skenderbegov trg, Nacionalna opera, Etem begova džamija, Predsednička palata... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šoping. Potom sledi povratak za Srbiju.

18.10.2021.- 5.dan. Dolazak u Suboticu u ranim jutarnjim satima.

 

CENA ARANŽMANA: 128 eu

Cena za decu do 12 god.: 94 eu

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS. Doplata 20 eu za jednokrevetnu sobu.

Način plaćanja: U jednakih mesečnim ratama zaključno sa 15.12.2021.

Cena aranžmana obuhvata:
- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
- Smeštaj 2 noći u hotelu Albanian Star**** (u 1/2 i 1/3 sobama) u blizini Drača na bazi 2 polupansiona doručak: švedski sto- samousluživanje, večera: restoransko posluživanje
- Razgled Drača, Kroje i Tirane u pratnji vodiča po programu
- Pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima.

Fakultativni izlet za Berat i Apoloniju, sa ulaznicama 15 eura.

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 6 meseci po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučujemo medjunarodno putničko osiguranje Dunav, može se kupiti u agenciji.

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Program putovanja 110221

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".