3 kule

3 KULE

18 septembar 2021.

Jednodnevni izlet (Subota): Polazak u 05,00h ispred autobuske stanice u Subotici. Vožnja autoputem do naše prve kule- Ramske tvrđave. Prvi pisani izvor o tvrđavi datira iz XII veka. U XV veku turski sultan Bajazit II obnovio je, sa ciljem da štiti granice Osmanskog carstva od Ugraske... Sledi poseta Ramskoj tvrđavi, razgledanje u pratnji vodiča i slobodno vreme za fotografisanje. Polazak ka našoj drugoj kuli- Golubačkoj tvrđavi. Obilazak tvrđave u pratnji vodiča i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Prvi put pominje se u XIV veku. Po legendi ime je dobila po devojci Golubani, u koju se zaljubio osmanski zapovednik grada. Odbijajući da uđe u njegov harem, kažnjena je tako što je okovana za stenu da bi se pokajala. Njeno odbijanje pokornosti turskom komandantu odvelo ju je u smrt. Po njoj, Tvrđava je dobila ime Golubac, a stena, koja i danas viri iz Dunava, nosi ime ”Baba-kaj”, što na turskom znači -pokaj se.

Nakon razgledanja, odlazak do Srebrnog jezera. Sledi slobodno vreme za ručak i individualne aktivnosti... Polazak ka našoj trećoj kuli- Prokletoj Jerini, odnosno Smederevskoj tvrđavi, koju je podigao despot Đurađ Branković u XV veku. Obilazak tvrđave u pratnji vodiča i slobodno vreme. Povratak za Suboticu, autoputem Beograd- Novi Sad sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak na polazišno mesto u kasnim večernjim satima.

 

CENA ARANŽMANA: 3.800,00 RSD 
Deca do 12 godina: 3.450,00 RSD

Način plaćanja: do polaska

Cena aranžmana obuhvata:
- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
- Ulaznice za tvrđave: Ramsku, Smederevsku i Golubačku (zelena zona)
- Razgled tvrđava Ram, Golubac i Smederevska u pratnji vodiča po programu
- Pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- lična karta

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu. Jednodnevni izleti ne potpadaju pod garancije putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

 

Program putovanja broj 200521.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".