Rumunija

Rumunija

21-25.08.2024

 

     

Hotel HB Brilliant*** Nalazi se na 4 km od centra Brašova. Sve smeštajne jedinice sadrže flat-screen televizor sa kablovskim kanalima. Smeštajne jedinice u objektu HB Brilliant nude sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu i peškirima, kao i besplatan WiFi, dok neke jedinice imaju pogled na planinu. Doručak se poslužuje kao švedski sto.

1 dan -21.08.2024.: Polazak grupe iz Subotice u 22,00 ispred glavne autobuske stanice, potom iz Bačke Topole u 22,30, Sente i Kikinde. Vožnja kroz Banat pa ulazak u Rumuniju na graničnom prelazu Srpska Crnja... Noćna vožnja kroz Rumuniju...

2 dan- 22.08.2024.: Jutarnji dolazak u Turdu-rudnik soli. Organizovana poseta rudniku. Nastavak putovanja do grada Sigišoara. Poslednje naseljeno srednjevekovno utvrđenje, pod zaštitom je UNESCO-a od 1999. Osnovali su ga Saski rudari i zanatlije u XII veku. Šetnja utvrđenjem... Sat kula, natkrivene stepenice, Crkva na brdu, Drakulina rodna kuća... Slobodno vreme za individualni obilazak. Dolazak u Brašov u kasnim popodnevnim satima.Smeštaj u hotel.Slobodno vreme za  večernju šetnju i razgledanje Brašova. Noćenje u hotelu.

3 dan- 23.08.2024.: Doručak. Putovanje do grada Sinaja-turističkog centra smeštenog u dolini reke Prahovo u podnožju karpatskih planinskih vrhova. Poseta dvorcu Peleš. Sagrađen kao letnja rezidencija rumunskih kraljeva. Po mnogima je jedan od najlepših dvoraca Evrope. U 160 soba prikazani su reprezentativni primerci evropske umetnosti s kraja XIX i početka XX veka. Gustav Klimt bio je jedan od slikara koji su dekorisali zamak. Poseta dvorcu- prvi nivo. Šetnja šumom do obližnjeg manastira Sinaja, koji je osnovao Mihail Kantakuzin u XII veku i pod zaštitom je UNESCO-a.  Povratak u Brašov. Razgled Brašova u pratnji vodiča. Slobodno vreme u gradu. Noćenje u hotelu.
 
4 dan-24.08.2024.: Doručak. Putovanje do dvorca Bran, poznat po Drakuli. Pisac Brem Stoker ovde je smestio svog junaka i pretvorio ga u jednu od najposećenijih znamenitosti Rumunije. Istorijski poznat po tome što je tu stanovala kraljica Marija veliki kolekcionar rumunskih rukotvorina. Organizovan obilazak dvorca. Povratak u Brašov . Slobodan ostatak dana za samostalno razgledanje grada. Noćenje u hotelu.

5 dan- 25.08.2024.: Doručak. Napuštanje hotela i vožnja ka Sibiu. Još jedno mesto sagrađeno od strane Saskih trgovaca i zanatlija u XII veku. Stari grad sačuvao je veličinu koju je imao još u srednjem veku kada je bio centar bogatstva i trgovine. Šetnja u pratnji vodiča i razgledanje: veliki i mali trg, stare kaldrmisane ulice, crkve. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i ručak. Vožnja auto putem kroz Rumuniju, sa pauzama po potrebi grupe. Putovanje prema polazišnom mestu gde se stiže u kasnim večernjim časovima.
 

CENA ARANŽMANA: 266 €                         cena za decu do 12. godina: 225 € 

Plativo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.  Mogućnost plaćanja u jednakim mesečnim ratama zaključno sa 15.12.2024. Doplata za jednokrevetnu sobu 100 eura.

Cena aranžmana obuhvata:

  •    Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...)
  •    Smeštaj 3 noći u hotelu HB Brilliant*** u Brašovu na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/1,1/2 ili 1/4 sobama.
  •    Razgledi u pratnji vodiča po programu.
  •    Licencirani vodič/pratilac grupe
  •    Troškovi organizacije
  •    Ulaznice predviđene programom putovanja( rudnik soli Turda, zamak Bran, Dvorac Peleš, manastir Sinaja)

Cena aranžmana NE obuhvata: individualne troškove mimo programa putovanja.

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 3 meseci po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Obavezno međunarodno putničko osiguranje, može se kupiti u agenciji.

Napomene: cena je formirana na minimum 32 plativa putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pre polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Broj programa putovanja 017/24 

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".