Transilvanija

Transilvanija

15-18 jun 2023.

AALBA IULIA – SIGIŠOARA – BRAŠOV – BRAN (DRAKULIN DVORAC) – PELEŠ (KRALJEVSKI DVORAC) –SIBIU

 

1. dan 15.06. Polazak u 23.00 iz Subotice ispred glavne autobuske stanice. Vožnja kroz Banat preko Kikinde, ulazak u Rumuniju na graničnom prelazu Srpska Crnja... Noćna vožnja kroz Rumuniju...

2. dan 16.06. Jutarnji dolazak u Alba Iuliu. Prvi grad koji ćemo posetiti u Transilvaniji, nazivaju ga i druga prestonica, po značaju koji ima u Rumuniji. Nekada se zvao Apulum i bio je glavni grad rimske provincije Dakije. 1918 tu su objavili prisajedinjenje Transilvanije Rumuniji a 1922 krunisan je i prvi rumunski kralj Ferdinand. Poseta najvećoj tvrdjavi Rumunije sa sedam kula u zvezdastom obliku te katoličke i pravoslavne crkve... Nastavak putovanja Transilvanijom do drugog interesantnog grada... Sigišoara. Poslednje naseljeno srednjevekovno utvrdjenje, pod zaštitom je UNESCO-a od 1999. Osnovali su ga Saski rudari i zanatlije u 12 veku. Šetnja utvrdjenjem... Sat kula, natkrivene stepenice, Crkva na brdu, Drakulina rodna kuća... Slobodno vreme za individualni obilazak. Popodnevni dolazak u Brašov, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor od puta. Večernja šetnja i razgledanje Brašova. Okružen Karpatima sa idealnom klimom za oko 280.000 stanovnika i lepim starim gradskim jezgrom, predstavlja broj jedan turističku atrakciju Rumunije. Gotski vrhovi tornjeva, srednjevekovna udvrdjenja, sovjetski blokovi zgrada i holivudski natpis na obližnjem brdu pozivaju vas da posetite ovaj grad. Slobodno vreme. Noćenje u hotelu ***

3. dan 17.06. Doručak. Jutarnji polazak u obilzak zamaka... Dvorac Bran, poznat po Drakuli. Pisac Brem Stoker ovde je smestio svog junaka i pretvorio ga u jednu od najposećenijih znamenitosti Rumunije. Istorijski poznat po tome što je tu stanovala kraljica Marija veliki kolekcionar rumunskih rukotvorina. Fakultativno ulazak u dvorac. Potom odlazak do dvorca Peleš. Sagradjen kao letnja rezidencija rumunskih kraljeva. Po mnogima je jedan od najlepših dvoraca Evrope. U 160 soba prikazani su reprezentativni primerci evropske umetnosti s kraja 19 i početka 20 veka. Gustav Klimt bio je jedan od slikara koji su dekorisali zamak... Fakultativno ulazak u zamak. Poseta obližnjem manastiru Sinaja, koji je osnovao Mihail Kantakuzin u 17 veku, pod zaštitom je UNESCO-a.  Povratak u Brašov, slobodno popodne u gradu. Noćenje u hotelu.

4. dan 18.06. Doručak. Polazak u jutarnjim časovima. Usputna poseta Sibiu. Još jedno mesto sagradjeno od strane Saskih trgovaca i zanatlija u 12 veku. Stari grad sačuvao je veličinu koju je imao još u srednjem veku kada je bio centar bogatstva i trgovine. Šetnja u pratnji vodiča i razgledanje: veliki i mali trg, stare kaldrmisane ulice, crkve. Nastavak putovanja sa pauzom u tržnom centru za odmor i ručak. Vožna auto putem kroz Rumuniju, sa pauzama po potrebi grupe. Povratak u večernjim časovima.

    

CENA ARANŽMANA: 155 €

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS. Doplata 60 eu za jednokrevetnu sobu. 

Način plaćanja: u jednakih mesečnim ratama zaključno sa 15.08.2023.

Cena aranžmana obuhvata:

- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
- Smeštaj 2 noći u hotelu Apolonia *** (u 1/2 i 1/3 sobama) u Brašovu na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto- samousluživanje) 
- Razgled u pratnji vodiča po programu
- Pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata:  fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima. Paket ulaznica koji obuhvata: srednjevekovni grad Sugišoara, dvorac Bran, dvorac Peleš, Sinaia:  30 eu

Obaveze putnika:  Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 3 meseca po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučujemo medjunarodno putničko osiguranje Dunav, može se kupiti u agenciji.

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Program putovanja broj 0240523

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".