Tara - Rafting

TARA - RAFTING

22-23 jul 2021.

1. dan 22.07. Polazak u 21.00 h  iz Subotice sa parkinga otvorenog univerziteta. Sa usputnim ulascima putnika Bačka Topola, Novi Sad. Noćna vožnja relacijom Iriški Venac- Šabac- Bajina Bašta sa usputnim pauzama. Dolazak na planinu Taru u deo Kaluđerske Bare. Netaknuta priroda nacionalnog parka Tara privlači vas zelenim šumama, čistim vazduhom i prelepim vidikovcima. Organizovaćemo laganu dvosatnu šetnju planinskim obroncima potom oko kilometar puta kroz šumu do vidikovca Crnjeskovo.  Na 1.035 metara nadmorske visine nalazi se mesto sa koga pogled seže na zelenu klisuru reke Rače, istoimeni manastir, Bajinu Baštu i u daljini krivudavu Drinu.
Povratak do Kaluđerskih Bara, kraća pauza za odmor i šetnju malom pijacom. Nastavak puta južnim obroncima planine preko sela Kremna, gde su živeli čuveni Tarabići, jednim od najlepših krajolika Srbije do Mećavnika ili Drvengrada.  Turističko naselje nastalo kao ideja našeg proslavljenog režisera Emira Kusturice. U potpunosti izgradjeno od drveta u etno stilu. Imaćete priliku da prošetate, prisetite se Andrićevih junaka i popijete sok u poslastičarnici “Kod ćorkana”. 
Po polasku sa Mokre gore prelazi se granica i uskoro se stiže do Višegrada. Nije predviđeno duže zadržavanje ali nećemo propustiti priliku da prošetamo starim mostom koji je sagradio Mehmed Paša Sokolović a proslavio Ivo Andrić. Lagana vožnja prelepom dolinom Drine a potom preko Goražda i Foče do Bastasa gde se nalazi Rafting kamp “Tarasport”. Smeštaj u bungalove sa 2,3 i 4 ležaja (po potrebi putnika), svaki je opremljen sopstvenim kupatilom. Slobodno vreme u prelepom ambijentu uz reku Drinu. Večera u restoranu uz domaće specijalitete i društvo. Noćenje.

2. dan 23.07. Tradicionalni planinski doručak. Svaki gost dobija kompletnu opremu za rafting i uputstva za njeno korišćenje. Potom se terenskim vozilima planinskim putem uz reku Taru odlazi na startno mesto spusta- Brštanovicu. Sledi 3-5 sati ekstremne vožnje planinskom rekom, pod sigurnim vođenjem iskusnih licenciranih skipera. Rafting tura izvodi se donjim tokom reke Tare sa preko 20 bukova i predstavlja izazov za sve ljubitelje divljih voda. Svi gosti veslaju i aktivno učestvuju u spustu. Tokom spusta prave se pauze za fotografisanje prelepih pejzaža, kupanje ispod divljih vodopada, razgledanje čiste prirode, bajkovite prirode…  Doći ćemo do Šćepan polja gde se Tara i Piva, spajaju i prave reku Drinu. Imaćete priliku i da se rashladite u čistoj Pivi. Potom čamcima lagano Drinom stižemo do kampa. Nakon ovog iskustva, reč avantura dobiće potpuno novo značenje u vašim životima. Nakon što razdužimo opremu, snagu ćemo povratiti ukusnim ručkom.  Polazak iz kampa, vožnja Bosnom sa usputnom pauzom u Vlasenici, potom preko granice kod Zvornika. Povratak u Suboticu u kasnim večernjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA: 125€ 

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS.
Način plaćanja: do 15.10.2021.

Cena aranžmana obuhvata:

- Prevoz mini autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Isuzu
- Smeštaj u bungalovima „Tarasport“ sa 2, 3 i 4 ležaja sa sopstvenim kupatilima 1 noćenje. 3 obroka u kampu: večera 22.07. doručak i ručak 23.07. Usluživanje. Bogati obroci sa nacionalnim specijalitetima.
- Rafting aktivnost- spust. Kompletna oprema: odelo, kaciga, prsluk, neopren čizme...
- Transport terenskim vozilima do početka kampa
- Licencirani skiperi
- Ulaznica za Drvengrad
- Razgledi po programu u pratnji vodiča
- Vodič/ pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: obavezna taksa za ulazak u Nacionalni park Piva 5 eu. Plaća se na licu mesta. Piće u kampu. Ostali individualni troškovi.

Obaveze putnika: Lična karta ili ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 6 meseci po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučujemo medjunarodno putničko osiguranje Dunav, može se kupiti u agenciji.

Napomene: cena je formirana na minimum 20 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Deca starija od 7 godina mogu učestvovati u spustu uz pratnju i saglasnot roditelja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

 

Program putovanja broj 160721.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".