Tara - Drina

TARA - DRINA

25 - 26 sept 2021.

Sve u ceni: krstarenje Drinom, vožnja Šarganskom 8, pun pansion u hotelu...

1. dan 25.09.   Polazak u 01.00 h  iz Subotice sa parkinga otvorenog univerziteta. Sa usputnim ulascima putnika Bačka Topola, Novi Sad. Noćna vožnja relacijom Iriški Venac- Šabac- Bajina Bašta sa usputnim pauzama. Jutro će nas zateći na obali Drine, u podnožju planine. Odmor od puta. Dolazak na Perućac, jezero nastalo izgradnjom istoimene hidroelektrane. Ukrcavanje na turistički brod i dvočasovna vožnja jezerom kroz kanjon reke Drine. Uživanje u čistom vazduhu i prelepom pogledu. Predeo gde se susreću plava voda Drine i zelena šuma planine Tare.  Nakon vožnje uspon do Mitrovca na 1.080 metara nadmorske visine. Po mnogima najlepši deo Tare, netaknuta priroda nacionalnog parka Tara privlači vas zelenim šumama, čistim vazduhom i prelepim vidikovcima. Smeštaj u objekat CDL, ručak i odmor od puta. Popodnevna šetnja do vidikovca Banjska stena (neki ga zovu i Kozija) . najlepši pogled Tare... Na jezero Perućac, kanjon Drinu, šume Tare i obližnju Bosnu. Put vodi kroz četinarsku šumu i dugačak je oko 6 km po pravcu. Povratak u smeštaj. Večera i noćenje.

2. dan 26.09.   Doručak. Polazak sa Mitrovca i vožnja planinom Tarom, rezgledanje visoravni. Potom preko Kaluđerskih bara i Kremne, dolazak do Mokre Gore. Tu počinje čuvena Šarganska osmica, pruga uskog koloseka. Nekada je povezivala Sarajevo i Beograd danas je to jedna od najatraktivnijih evropskih željezničkih ruta i vodi kroz prelepu prirodu ovog kraja. Prolazi kroz 22 tunela, preko 5 mostova i savladava visinsku razliku od 300 metara.  Vožnja starim vozom “ćirom” sa kraćim stajanjima na vidikovcima i starim stanicama.

Povratak vozom na Mokru Goru pa odlazak do obližnjeg  Mećavnika ili Drvengrada.  Turističko naselje nastalo kao ideja našeg proslavljenog režisera Emira Kusturice. U potpunosti izgradjeno od drveta u etno stilu. Imaćete priliku da prošetate, prisetite se Andrićevih junaka i popijete prirodni sok u poslastičarnici “Kod ćorkana”.

Nastavak putovanja, vožnja preko Užica do Ovčarsko Kablarske klisure. Pauza za odmor i eventualno ručak.  Prelazak visećim mostom preko Zapadne Morave.  Povratak u Suboticu u kasnijim večernjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA: 78 € 

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS.
Način plaćanja: do 15.12.2021.

Cena aranžmana obuhvata:

- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Isuzu
- Smeštaj u objektu Centar Dečijih Letovališta Mitrovac na Tari- centralni paviljon. Dvo, tro i četvorokrevetne sobe na bazi punog pansiona (ručak, večera, noćenje, doručak)
- Ulaznica za brod: krstarenje rekom Drinom
- Vožnja Šarganskom osmicom
- Ulaznica za Drvengrad
- Razgledi po programu u pratnji vodiča
- Vodič/ pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: Individualni troškovi.

Obaveze putnika: Lična karta

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje.

Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

CDL- MITROVAC NA TARI. Podignut na mestu koje su izabrali prirodnjaci iz SANU za planinsko letovalište. Smeštaj grupe je u centralnom paviljonu, renoviran 2020 godine. Sve sobe sa kupatilom. Prirodno okruženje, sportski tereni, restoran Kačara, odlike su ovog šumskog raja.

 

Program putovanja broj 320921.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".