Stara planina

Stara planina

03-04. oktobar 2020.

 

1 . dan 03.10.2020. Polazak u 01.00h iz Subotice sa glavne autobuske stanice, potom iz Bačke Topole u 01.30. Noćna vožnja autoputem preko Niša. Dolazak u Pirot u jutarnjim časovima. Obilazak Pirota u pratnji lokalnog vodiča... Šetnja starim gradom kojim je nekad prolazio put “Via Militaris“: stari centar grada, kej na Nišavi, zelena pijaca u starom gradu... Poseta Muzeju Ponišavlja- građanska kuća iz 19 veka gde su se snimali filmovi Ivkova slava i Zona Zamfirova, sprat je opremljen starim nameštajem i čuvenim pirotskim ćilimima. Odlazak i do tvrđave Momčilov grad, uvrštenu među 8 najlepših u Srbiji. Poseta prodavnici Mlekarske škole, gde se može kupiti čuveni pirotski kačkavalj. Slobodno vreme za individualno razgledanje, degustacija pirotske peglane kobasice. Smeštaj u hotel***. Večernja šetnja gradom. Po želji odlazak u kafanu na večeru. Noćenje u hotelu.

 

2. dan 04.10.2020. Doručak u hotelu. Ulazak u reon Stare planine do sela Slavinja. Kraća šetnja planinskom visoravni do Slavinjskog grla, čuvenih Rosomačkih lonaca takozvani srpski Kolorado. Reka Rosomača stvorila je impozantnu klisuru prepunu malih virova- lonaca, usečenih u krečnjačke stene. U kanjon se ne ulazi već se posmatra sa zaravni. Potom do sela Vrelo, gde se nalazi vizitorski centar Stare planine i vrelo Jelovičke reke. Ručak u lokalnoj kafani. Nastavak putovanja do obližnjeg manastira Svetog Đorđa u selu Temska u podnožju Stare planine. Usputna poseta vodopada- Bigar. Potom dolazak u Knjaževac, lepu staru varošicu na reci Timok. Slobodno vreme za šetnju. Preko Boljevca i Paraćina do auto puta... Vožnja sa pauzom za osveženje putnika. Povratak u Suboticu u kasnim večernjim satima.

 

CENA ARANŽMANA: 7.480,00 popust za decu do 12 godina: 5.610,00

Doplata 2.100 za jednokrevetnu sobu.

Način plaćanja: U jednakih mesečnim ratama zaključno sa 15.12.2020.

Cena aranžmana obuhvata:

  • Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...

  • Ručak na Staroj planini

  • Smeštaj u GARNI HOTEL SIN KOM*** (u dvokrevetnm sobama) na bazi 1 noćenja sa doručkom (doručak- švedski sto, samousluživanje)

  • Ulaznice za : Momčilov grad, Muzej Ponišavlja

  • Turistički vodič

  • Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: Individualne troškove, eventualne ulaznice na ostalim lokalitetima.

  • Degustacija peglane kobasice i kačkavalja

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- lična karta.

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

U programu nema zahtevnih planinarskih staza ali se preporučuje adekvatna obuća za drugi dan.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Smeštaj u GARNI HOTEL SIN KOM***. Hotel Sin-Kom je smešten na samo 5 minuta hoda od centra Pirota. U ponudi su sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Recepcija radi 24 sata dnevno, a na raspolaganju vam je i parking sa video nadzorom.

Sve sobe imaju klima-uređaj i TV sa satelitskim kanalima.

Program putovanja 441020 od 08.09.2020.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".