Sofija - Veliko Trnovo

SOFIJA - VELIKO TRNOVO

06-09.05.2021.

1. dan 06.05. Polazak u 00.30h  iz Subotice ispred glavnog ulaza u autobusku stanicu. Potom iz Bačke Topole u 01.00h. Noćna vožnja autoputem sa usputnim pauzama kroz Srbiju i Bugarsku...  Dolazak u Bugarsku prestonicu- Sofiju u jutarnjim časovima. Nakon pauze za doručak razgledanje grada u pratnji vodiča: Saborna crkva Aleksandra Nevskog, drugi po veličini pravoslavni hram, središte bugarske patrijaršije i simbol grada; crkva Svete Sofije iz VI veka; Nacionalni teatar Ivan Vezov; Ostaci antičkog grada Serdike- drevnog rimskog grada; Rotonda Sv. Đorđa iz V veka- najstarija sačuvana građevina u Sofiji, ukrašena je frskama iz X i XIV veka; crkva Svete Petke; Crkva Sv. Nedelje u kojoj se nalaze mošti srpskog kralja Milutina; Trg nezavisnosti i Narodno Sobranje; Džamija Banja Baši iz XV veka, delo Mimara Sinana koji je projektovao u Višegradu čuveni most opisan u Andrićevom delu „ Na Drini ćuprija“... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme u centru grada za šetnju i individualno razgledanje. Noćenje u hotelu.

2. dan 07.05. Doručak. U 09.00h polazak za Veliko Trnovo - središte Drugog Bugarskog carstva, mesto u kojem je upokojen sveti Sava 1236. godine i duhovnu prestonicu Bugarske. Stara očuvana varošica na obroncima Stare planine, koje se uzdiže nad rekom Jantrom u krajoliku, krije brojne crkve i krovove kuća, koje izgledaju kao da su zidane jedna na drugoj. Po dolasku u Trnovo slobodno vreme za osveženje, potom sledi razgledanje grada u pratnji vodiča:  obilazak brda Carevića sa srednjovekovnom tvrđavom Carevac koja obuhvata- ulaznu kapiju, Kraljevsku palatu, Dvoranu za krunisanje kraljeva, Kraljevu crkvu i Baldvinovu kulu; Crkva Svetih Četrdeset mučenika, u kojoj su se nalazile mošti sv. Save pre nego što su prenete u Srbiju; crkva Svetog Georgija; Vladiški most; crkva Svetog Dimitrija... Smeštaj u hotel.  Slobodno popodne u gradu za obilazak i fakultativne aktivnosti. Noćenje u hotelu.

3. dan 08.05. Doručak . Odjavljivanje iz hotela i polazak ka Belogradčiku. U blizini sela Belogrdčik nalazi se najbolje očuvana tvrđava iz rimskog perioda oko koje se nalaze fantastične kamene formacije- Belogradčiške stene. Stene su grupa vezanih sedimentnih i konglomeratskih fomacija koje se nalaze na zapadnim padinama Stare Planine. Neke od njih dostižu visinu od 200m. Bugarska vlada ih je proglasila za prirodnu baštinu i predstavljaju glavnu turističku atrakciju u Vidinskoj oblasti. Sledi obilazak tvrđave.  Slobodno vreme za individualno razgledanje i odmor. Polazak ka Subotici. Noćna vožnja.

04. dan 09.05. Povratak u ranim jutarnjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA: 127 € 
Deca do 12 godina: 102 €

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS. Doplata 20 eu za jednokrevetnu sobu.
Način plaćanja: u jednakih mesečnim ratama zaključno sa 15.06.2021.

Cena aranžmana obuhvata:
- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
- Smeštaj 1 noć u hotelu*** u Sofiji i 1 noć u Velikom Trnovu*** (u 1/2 i 1/3 sobama) na bazi 2 noćenja sa doručkom ( švedski sto – samousluživanje). Hoteli raspolažu restoranom. Sobe su  opremljene kupatilima, sat TV, WiFi, klima uređajem...
- Razgled Sofije, Velikog Trnova i Belogradčika.
- Ulaznice za Carevac i Belogradčik tvrđavu.
- Licencirani vodič/ pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima.

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 6 meseci po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučujemo medjunarodno putničko osiguranje Dunav, može se kupiti u agenciji.

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

 

Program putovanja broj 090221.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".