Sicilija

SICILIJA

GIARDINI NAXOS

RIM - TENA - SIRAKUZA

KATANIJA - RIMINI

17-28.jul 2018.

 

 

1. dan 17.07.  Polazak u 16.00 iz Subotice sa parkinga otvorenog univerziteta. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe, putem Kelebija- Šiofok- Ljubljana- Bolonja…
2. dan 18.07.  U jutarnjim časovima dolazak u Rim. Grad u kome šetate kroz svetsku istoriju, od rane antike preko klasicizma i renesanse do modernog grada. Obilazak večitog grada, lokalni autobus ili metro- fakultativno razgledanje Rima sa lokalnim vodičem... Šetnja: fontana di Trevi, trg Naroda, Španski trg, Koloseum, Forum. Slobodno vreme. Odlazak u hotel. Smestaj, večera i noćenje.
3. dan 19.07.   Doručak. Odlazak metro ili bus do centra Rima, vreme za individualno razgledanje. Slobodan dan u Rimu ili fakultativna poseta Vatikanu... Razgledanje jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Obilazak sklopa Vatikanskih palata, Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih velikih slikara, bazilike Sv. Petra... Slobodno vreme... Nastavak putovanja južnom Italijom. Noćna vožnja uz obalu Tirenskog mora... Putem koji prolazi kraj Vezuva i Napulja... 
4. dan 20.07.   Dolazak do trajekta i plovidba na Siciliju do Mesine... Potom u letovalište Giardini Naxos. Najatraktivnije letovalište Sicilije. Boravak u letovalištu na bazi 6 polupansiona (noćenje, doručak, večera). Giardini Naxos poznat kao prva grčka kolonija na tlu Sicilije, na samo 5 km od istorijske Taormine. Mesto sa izuzetnom atmosferom i zabavom. Obalom se protežu plaže, uglavnom peščane, pojedine sa sitnom šljunkom, podeljene su na javni i privatni deo. Tu možete prošetati, uživati na plaži ili probati lokalne specijalitete u nekom od restorana.
Slobodno vreme za kupanje, odmor, večernje izlaske, izlete u organizaciji lokalnih agencija... Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Večera, noćenje. 
5. dan 21.07.   Doručak. Slobodno vreme za odmor, kupanje i upoznavanje sa mestom... U Naksosu možete posetiti „Castello di Schisò“, arheološki park i muzej. Nedaleko je i antička kolonija Taormina, do koje vozi gradski autobus. Večera. Noćenje.
6. dan 22.07.   Doručak. Dan za kupanje ili fakultativni izlet do vulkana Etna – turistička atrakcija, aktivni vulkan čija visina seže do 3.350 metara. Organizovani izlet do vizitorskog centra na 1.990 metara. Potom izlazak na more u Kataniji- grad pod zaštitom UNESCO, obilazak centra, i kupanje na obližnjim plažama. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
7. dan 23.07.   Doručak. Slobodno vreme za odmor, kupanje. Večera. Noćenje.
8. dan 24.07.   Doručak. Dan za kupanje ili fakultativni izlet do Sirakuze. Celodnevni izlet u po mnogima najlepši grad Sicilije. Šetajte antičkim ulicama starog grada. Kupanje na jednoj od najlepših plaža istočne Sicilije. Povratak u hotel Večera. Noćenje.
9. dan 25.07.   Doručak. Slobodno vreme za odmor, kupanje. Večera. Noćenje.
10 dan 26.07.   Doručak. Slobodno dan za kupanje, šetnju i pripremu za put. Vožnja autobusom do Mesine, obilazak grada i slobodno vreme. Ukrcavanje na večernji trajekt. Noćna vožnja kroz Kalabriju, potom jadranskom obalom do Riminija. 
11 dan 27.07.   Dolazak u prepodnevnim časovima. Šetnja i upoznavanje sa gradom u pratnji vodiča. Slobodan dan u najpoznatijem jadranskom letovalištu sa italijanske strane za odmor, šetnju i uživanje na plaži. Nastavak putovanja u večernjim časovima...
12 dan 28.07.   Noćna vožnja... Italija, Slovenija, Mađarska... Dolazak u Suboticu u prepodnevnim časovima.
 

 

CENA: 450 €

  • Način plaćanja: U jednakim mesečnim ratama do polaska.
  • Popust za decu do 12 godina, sa dvoje odraslih (plativih) u sobi – 30%
  • Doplata za jednokrevetnu sobu + 50%

Cena aranžmana obuhvata:

- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
- Smeštaj 1 noći u hotelu u Rimu*** na bazi polupansiona, okolina grada
- Smeštaj 6 noći u hotelu u Giardini Naxos *** na bazi 6 polupansiona, blizu plaže, doručak-  
     švedski sto, večera na bazi posluživanja
- Lokalni vodič 
- Pratilac grupe 
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove: 

- međunarodno zdravstveno osiguranje (osigurana suma je 30.000€) – 14 € 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3 * – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * – 6 € po noćenju / po osobi po noćenju
- obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3 * – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * i 5* –2 € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu. 

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 90 dana po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike.

 
FAKULTATIVNI PROGRAMI:
- RIM , obilazak centra grada lokalnim prevozom u pratnji lokalnog vodiča... 15 eu
- VATIKAN, Obilazak jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Obilazak sklopa Vatikanskih palata, Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih velikih slikara, bazilike Sv. Petra (poludnevni izlet)
... 35 € za odrasle / 25 € za decu
- ETNA / CATANIA Celodnevni izlet. Poseta vulkanu, uspon na 1.900 m nadmorske visine i razgledanje ugašenih kratera, po želji individualni uspon žičarom (nije u ceni) do kratera iz 2001 godine. Potom do Katanije, drugi po veličini i jedan od najlepših gradova Sicilije. Uživanje u starim ulicama i sunčanim plažama (celodnevni izlet)... 35 eu
- SIRAKUZA najpoznatija grčka kolonija na tlu Sicilije. Šetnja prelepim ulicama antičkog grada... 35 eu
 

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP „Subotica-trans“

Matka Vukovića 9., 24000 Subotica, email: ta.sutrans@gmail.comwww.sutrans.rs

PIB: 100960042, Matični broj: 08049548, B.t.r. 205-179140-48 Komercijalna banka,

 

 

Opšti uslovi putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".