Rusija

VELIKA RUSKA TURA

10.-20.avgust. 2018.

 

 

1. dan Polazak u 19.00 iz Subotice sa parkinga otvorenog univerziteta. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe, putem preko Mađarske i Slovačke... 
2. dan Dolazak u Varšavu, prestonicu Poljske. Obilazak u pratnji lokalnog vodiča počinje sa Zamkovi trgom sa statuom kralja Sigismunda- Stari Grad sa kulom „Barbakan“- crkva Jovana Krstitelja... Slobodno vreme. Popodnevna vožnja do Bialistoka, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje... 
3. dan  Doručak. Slobodno vreme u gradu za šetnju i individualne aktivnosti. Dolazak u Viljnus i kraća poseta centru grada. Jedan od najvećih i najočuvanijih gradski trgova u Evropi. Nastavak putovanja kroz Litvaniju i Latviju do granice sa Rusijom, duže zadržavanje radi obavljanja carinskih formalnosti. Noćna vožnja kroz Rusiju...
4. dan Dolazak u Moskvu. Prestonica i najveći grad Rusije. Mnogi je nazivaju i trećim Rimom. Osnovana je na sedam brda u 12 veku. Danas je svojevrsni muzej na otvorenom, gde je bogata prošlost ostavila trag. Od staroruskih crkava preko imperijalnih gradjevina renesansnog procvata, socrealizma pa sve do današnje moderne Moskve.  Slobodno vreme za odmor od puta. Smeštaj u hotel posle 14. Individualni odlazak do centra grada metroom. Moskovski metro sa najvećim brojem prevezenih putnika na svetu, svojevrsno je remek delo, neke stanice nazivaju podzemnim palatama. Crveni trg- mesto gde se nalaze dve najpoznatije građevine Rusije- Crkva Vasilija Blaženog i Kremlj. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan Doručak. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča- bus i šetnja... Crveni trg– Lenjinov mauzolej (bez ulaska)- Hram Hrista Spasitelja- Arbat- muzej Borodinske bitke (ulazak u muzej sa panoramskom slikom)- Novodevičji manastir... Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Noćenje u hotelu.   
6. dan Doručak. Prepodnevni odlazak do Kremlja, na ruskom znači tvrđava. Obilazak centra i najstarijeg dela Moskve, političko središte nekad carstva, kasnije Sovjetskog saveza a od 1991 sedište ruskog predsednika. Obilazak kompleksa... Tri palate: Granovita, Terem i Velika. Crkve sa najstarijom Crkvom Lazarevog uskrsnuća i Uspenskom u kojoj su po ikonom uspenske bogorodice krunisani svi ruski carevi. Slobodno popodne za šetnju centrom Moskve ili fakultativni odlazak u Oružanu palatu – muzej u okviru Kremlja. Večernji polazak iz Moskve. Noćna vožnja ruskim predelima pored Tvera i Nižnjeg Novgoroda do Sankt Peterburga.
7. dan Dolazak u jutarnjim časovima. U pratnji lokalnog vodiča, razgledanje Sankt Petersburga. Grad koji je osnovao Petar Veliki 1703, prestonica Rusije od 1712 pa sve do oktobarske revolucije. Nalazi se na ušću reke Neve, ispresecan kanalima. Mnoštvo je znamenitosti koje ćemo posetiti: Nevski prospekt, spomenik Petru Velikom, Petropavlovska tvrdjava sa ulazom, letnji vrt, mostovi na Nevi... Smeštaj u hotel, slobodno vreme za odmor ili individualni obilazak. Noćenje. 
8. dan Doručak. Poseta Ermitaža. Nekadašnji zimski dvorac i carska rezidencija, danas je jedan od najvećih i najlepših svetskih muzeja. U više od 300 sala izloženo je preko 60.000 umetničkih eksponata sa delima: Da Vinčija, Van Goga, Sezana... Slobodno vreme. Fakultativno večernja plovidba kanalima i Nevom. Povratak u hotel, noćenje.
9. dan Doručak. Poseta Peterhofu t.j. Petrovom dvorcu. Dok je plovio finskim zalivom kralj je ugledao brdo na kom je rešio da podigne svoj dvorac. Umnogome je rađen po uzoru na Versaj sa parkom punim fontana u francuskom stilu. Obilazak parkova sa pogledom na Kronštat i Finski zaliv. Potom poseta Carskom selu- Puškinu. Barokna zdanja sa parkom u engleskom stilu. Carice Jelisaveta i Jekatarina su najviše učastvovale u izgradnji. Po Jelisavetinom nalogu izgrađena je palata za njenog unuka Aleksandra drugog. Večernji polazak sa dužim zadržavanjem radi obavljanja carinskih formalnosti. Vožnja...
10. dan Jutarnji dolazak u Rigu. Najveći grad i prestonica Letonije, obilazak centra grada u Jugend stilu koji je sav pod zaštitom UNESCO. Odmor od puta i slobodno vreme. Nastavak putovanja do Kaunasa, drugi po veličini grad u Litvaniji, sa tvrđavom iz 13-og veka. Smeštaj u hotel. Sobodno vreme. Noćenje.
11. dan Doručak. Putovanje auto putem preko Poljske, Slovačke, Mađarske... Dolazak u Suboticu u kasnim časovima.
 

 

PROMO CENA ARANŽMANA: 580 

 

  • Način plaćanja: U jednakim mesečnim ratama do polaska.
  • Minimum 30 putnika za organizaciju putovanja
 
 

Cena aranžmana obuhvata

- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
- Smeštaj 1 noć u hotelu u Poljskoj*** na bazi noćenja sa doručkom
- Smeštaj 2 noći u hotelu u Moskvi*** na bazi noćenja sa doručkom
- Smeštaj 2 noći u hotelu u Sankt Petersburgu***  na bazi noćenja sa doručkom
- Smeštaj 1 noći u hotelu u Kaunasu*** na bazi noćenja sa doručkom
- Lokalni vodič Moskva, Sankt Petesburg
- Ulaznice: Muzej borodinske bitke, Kremlj, Petropavlovska tvrđava, Peterhof (gornji i donji park), Carsko selo - Puškino
- Pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove.

- međunarodno zdravstveno osiguranje
- Boravišne takse, na recepciji hotela
- Oružana palata – Kremlj
- Vožnja kanalima i Nevom 

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 90 dana po povratku sa putovanja.

 

 

Ovo je reklamni letak, detaljan program putovanja potražite u turističkoj agenciji.


 

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP „Subotica-trans“

Matka Vukovića 9., 24000 Subotica, email: ta.sutrans@gmail.comwww.sutrans.rs

PIB: 100960042, Matični broj: 08049548, B.t.r. 205-179140-48 Komercijalna banka,

 

 

Opšti uslovi putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".