R I M

R I M - "Večni grad"

21-26.04.2020.

 

Rim je prestonica i najveći grad Italije. Pošto postoji više od 2.500 godina, nazivaju ga i “večni grad”. Istorijski centar grada nalazi se pod zaštitom UNESCO-a, a njegovi spomenici i muzeji su najposećenije svetske znamenitosti. Sa okolnim predgrađima, Rim ima ukupno 4.3 miliona stanovnika, što ga čini četvrtim gradom po naseljenosti u Evropskoj uniji. Rim se nalazi u centralnom delu italijanskog poluostrva u okrugu Lacio na ušću reka Anijen i Tibar. U sklopu Rima se nalazi i Vatikan, jedina država u sklopu drugog grada, zbog čega se Rim često naziva i prestonicom dve države.

 

 
1. dan (utorak 21.04.2020.) Polazak iz Subotice u 13:30 časova sa parkinga ispred autobuske stanice. Predviđeno vreme polaska autobusom iz Beograda u 16:30 časova sa parkinga kod Arene (tačno mesto polaska će se znati nekoliko dana pred putovanje). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, sa usputnim zadržavanjima zarad potrebnih pauza i obavljanja carinskih formalnosti. 
 
2. Dan (sreda 22.04.2020.) – Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Nakon kratkog predaha, u dogovoru sa vodičem, odlazak do centra grada u pešačko razgledanje večnog grada: Piazza del Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Piazza Venecija, Panteon, Piazza Navona. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Samostalan povratak u hotel. Noćenje. 
 
3. Dan (četvrtak 23.04.2020.) – Doručak. Nakon doručka sledi upoznavanje najmanje ali možda i najznačajnije države na svetu. Obilazak trga i bazilike sv. Petra u kojoj se nalazi čuvena Pieta, jedino potpisano delo renesansnog umetnika Mikelanđela. Mogućnost fakultativne posete Vatikanu, Sikstinskoj kapeli i vatikanskim muzejima. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sobe koje je oslikao Rafaelo i mnoge druge. Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima mogućnost fakultativne posete Koloseumu i rimskom forumu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 
 
4. Dan (petak 24.04.2020.) – Rim. Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne posete Napulju. Najveći grad južne Italije i sedište regije Kampanje, grad Maradone i Sofije Loren, Margarite i Napolitane, prve opere i najbolje kafe, Gomore i kontroverze – Napulj – grad sa dušom, ona Italija o kakvoj čitate u knjigama. Pri dolasku u Napulj, sledi obilazak grada: Castel Nuovo, Galleria Umberto I, Teatro di San Carlo, Piazza del Plebiscito (kraljevska palata, Basilica San Francesco da Paola, Gran caffe Gambrinus), čuvena picerija Brandi, ulica Toledo. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Rimu u 18:00 časova. Dolazak u hotel u kasnim večernjim časovima. Noćenje. 
 
5. Dan (nedelja 25.04.2020.) – Rim. Doručak. Posle doručka napuštamo naš hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u 18:00 časova, ispred našeg hotela. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima zarad potrebnih pauza i obavljanja carinskih formalnosti. 
 
6. Dan (nedelja 26.04.2020.) Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima prilikom obavljanja carinskih formalnosti. 
 
 

CENA ARANŽMANA: 184 €

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS. Doplata 80 eu za jednokrevetnu sobu.

Način plaćanja: U jednakih mesečnim ratama zaključno sa 15.06.2020.

Cena aranžmana obuhvata:

- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...)...
- Smeštaj 3 noći u hotelu *** u Rimu na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvo i 2+1 sobama
- Razgled Rima u pratnji vodiča po programu
- Pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima:

- Fakultativni izleti – se realizuju gradskim prevozom (metro, bus ili tramvaj); Karte za gradski prevoz kupuje predstavnik agencije na licu mesta i cena karte je uračunata u cenu fakultativnog izleta;
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje možete obezbediti u agenciji
- Individualni troškovi;
- Obavezna gradska komunalna taksa za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014. plaća se na recepciji hotela)
- Za boravak u hotelima sa 3* - 4€ po noćenju / po osobi
- Sve programom nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Koloseum i Rimski forum (sa ulaznicom) – 35€ - Obavezna prijava u agenciji prilikom rezervacije
- Napulj – 30€
- Vatikan (sa ulaznicom) – 40€ - Obavezna prijava u agenciji prilikom rezervacije

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 6 meseci po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Obavezno medjunarodno putničko osiguranje, može se kupiti u agenciji.

Napomene: cena je formirana na minimum 45 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".