Osvojite Rtanj

OSVOJITE RTANJ

26 jun 2021.

Jednodnevni izlet (Subota) 26.06.2021.: Polazak u 00,00h (petak na subotu) sa glavne autobuske stanice Subotica. Vožnja autoputem Subotica- Novi Sad- Beograd- Aleksinac, pa magistralnim putem do planine Rtanj, sa pauzama po potrebi grupe. Oko Aleksinca napravićemo dužu pauzu za kafu i doručak. Po dolasku na planinu Rtanj u ranim jutarnjim časovima počinje uspon južnom planinskom stranom- koja je lakša. U oba smera ima oko 15 km, a ukupan uspon je oko 1.000 m. Pešačenje do vrha traje oko 4h umerenim tempom. Po dolasku na vrh Šiljak (1.565 m) slobodno vreme za odmor i fotografisanje. Sa Šiljka se pruža prekrasan pogled. Vidi se Avala na severu, Deli Jovan, Stol, Veliki Krš, na jugo-istoku Stara i Suva planina, a na jugu kada je baš dobra vidljivost vidi se i Šar-Planina. Takođe se vide i neki gradovi Kruševac i sl. Na vrhu je crkvica, kako je meštani zovu, a ustvari to je spomen obeležje vlasniku rudnika Rtanj, jevrejinu Juliusu Mingu koji je podigla njegova supruga Greta. Nakon uživanja na vrhu, silazak do podnožja planine (oko 3,5h).

Kraća vožnja do Sokobanje. Banje u kojoj su radno boravili Andrić, Nušić, Sremac… Poznata je Nušićeva krilatica “Sokobanja, Soko grad, dođeš star odeš mlad”. Po dolasku u banju sledi kraći razgled u pratnji vodiča- Mermerno šetalište, Milošev konak, Turski amam, park Banjica, šetalište uz reku Moravicu… Slobodno vreme za ručak i uživanje u lepotama banje, da li na glavnom šetalištu ili uz plažu reke Moravice. Oko 17h povratak kući autoputem sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Povratak u Suboticu u kasnim večernjim satima.

Napomena: Za planinarenje se preporučuje udobna obuća i odeća. Pri usponu se oseti promena u temperaturi i na većoj nadmorskoj visini može da duva jači vetar (poželjna vetrovka). Savet- sa sobom ponesite zalihe vode i hrane, jer u podnožju Rtnja ne postoje prodavnice. Što se tiče težine staze- to je 4 od 10 na skali zahtevnosti planinskih staza.

 

CENA ARANŽMANA: 3.400,00 RSD 
Deca do 12 godina: 2.900,00 RSD

Način plaćanja: do polaska

Cena aranžmana obuhvata:
- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
- Licencirani vodič/pratilac grupe
- Razgled Sokobanje
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija - lična karta

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu. Jednodnevni izleti ne potpadaju pod garancije putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

 

Program putovanja broj 190621.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".