Orašac-Topola-Oplenac

Orašac - Topola - Oplenac

01.08.2020

Jednodnevni izlet (Subota): Polazak u 06,00h ispred autobuske stanice u Subotici. Vožnja autoputem preko Beograda do Kosmaja. Dolazak do manastira Tresije, zadužbine kralja Dragutina sa početka XIV veka, obilazak manastira i kraće zadržavanje. Putovanje se nastavlja posetom spomeniku borcima Kosmajskog odreda. Nastavak putovanja do zaseoka Crkvine i poseta crkvi Svetog Ilije, zadužbini despota Stefana Lazarevića, gde se nalazi spomen ploča iz XV veka posvećena despotu Stefanu. Nastavak putovanja ka Orašcu. Šetnja sa lokalnim vodičem i uvod u priču o prvom srpskom ustanku. Odlazak do Topole i obilazak kompleksa „Karađorđev konak“ u okviru kog se nalaze crkva Svetog Đorđa i spomenik Karađorđu. Šetnja do Oplenca i poseta Mauzoleju dinastije Karađorđević, koji je podigao kralj Petar I po ugledu na tadašnje vladarske porodice u Evropi, prepoznatljiv po belom mermeru i mozaicima koji ga krase. Nedaleko je galerija „Petrova kuća“, u kojoj je boravio kralj za vreme izgradnje crkve Svetog Djordja. U nastavku sledi obilazak Kraljeve vinarije.

Povratak za Suboticu, autoputem Beograd- Novi Sad sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak na polazišno mesto u kasnim večernjim satima.

CENA ARANŽMANA: 3.400,00 din cena za decu do 12 godina: 2.900,00 din

Način plaćanja: Način plaćanja: 100% , najkasnije 24 h pre polaska.

Cena aranžmana obuhvata:

  • Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...

  • Ulaznice za turistički kompleks Topola- Oplenac i Orašac, ostali obilasci po programu

  • Pratilac grupe i turistički vodič

  • Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: individualne troškove

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- lična karta

Napomene: cena je formirana na minimum 40 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu. Za jednodnevne izlete nije obezbežena zaštita u pogledu garancije putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

 

Program putovanja broj 340820 od 17.06.2020.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".