Novi Pazar - Uvac

Novi Pazar - Uvac - Pešter

21 - 22 maj 2022.

1. dan 21.05.    Polazak u 02.00h iz Subotice sa glavne autobuske stanice. Vožnja autoputem do Preljine, potom starom Ibarskom magistralom preko Raške do Novog Pazara. Poseta gradu mladih , gde se spajaju istok i zapad. Obilazak u pratnji vodiča:  trga Gazi Isa bega Isakovića (osnivač grada iz 15 veka), Amir Agin han, Sebilj, Lejlek džamija, “Zlatarsko sokače” … Potom do gradskog parka gde se nalaze ostaci bedema i kula Motrilja. Crkva svetih Apostola Petra i Pavla, s kraja 9 veka, važi za najstariju crkvu na Balkanu. Slobodno vreme u gradu za šetnju i ručak da se probaju nadaleko čuveni ćevapi i mantije. Poseta obližnjem manastiru Đurđevi Stupovi koji je podigao Stefan Nemanja 1171 god. i zaštićen je od strane UNESCO-a. Dolazak do Sjenice i smeštaj u hotel Borovi***. Večera. Slobodno vreme i noćenje.

 

2. dan 22.05 .  Doručak. Odlazak do specijalnog rezervata prirode Uvac. Uvac spada u prirodno dobro I kategorije. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško-raške visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik... Splavarenje Uvačkim jezerom, posmatranje beloglavih supova i drugih ptica, poseta Ledenoj pećini, penjanje do vidikovca Veliki vrh ili Ravni krš (sa spektakularnim pogledom na kanjon Uvca), i povratak na mesto polaska, splavarenjem. Ukoliko je zbog loših vremenskih prilika splavarenje neizvopo, organizuje se džip safari do najlepših vidikovaca. Potom obilazak Pešterske visoravni u pratnji lokalnog vodiča: ski centar Žari, vodenica na izvorištu reke Grabovice, razgled Sjenice (džamija, centar grada). Polazak za Suboticu, putem preko Zlatibora. Vožnja autoputem sa pauzom za osveženje putnika. Povratak u Suboticu u večernjim satima.

CENA ARANŽMANA: 74 

Deca do 12 godina: 60 

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS.  Mogućnost plaćanja u jednakim mesečnim ratama zaključno sa 15.06.2022. Doplata 20 eu za jednokrevetnu sobu. 

Cena aranžmana obuhvata:

- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
- Smeštaj u hotelu BOROVI*** u Sjenici na bazi 1 polupansiona. Doručak i večera klasični meni, restoransko usluživanje)
- Razgled  po programu
- Vožnja kanjonom Uvca čamcem u pratnji gorske službe ili džip safari
- Pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata : fakultativne kao i ostale inpidualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima.

Obaveze putnika:  Ispravna putnička dokumentacija

Napomene:  cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije  JP "SUBOTICA-TRANS"

 

Smeštaj putnika:  Hotel BOROVI*** nalazi se u Sjenici okružen lepom prirodom, između guste borove šume i reke Jablanice. U sklopu hotela se nalazi etno restoran, banket sala, kongresni centar, veštačko jezero, staza zdravlja kroz borovu šumu.

Moderno opremljene sobe... LCD TV sa satelitskim kanalima, Wifi, komforna kupatila, mini bar...

Program putovanja broj 020522.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".