Nis-Djavolja-Varos

Niš - Djavolja Varoš

27-29.06.2020

1. dan 27.06.: Polazak iz Subotice u 05:00h ispred glavne autobuske stanice. Vožnja sa usputnim pauzama. U pratnji lokalnog vodiča turistički obilazak grada NIŠA po programu lokalnih vodiča... Mediana, zatim odlazak do spomen obeležja ĆELE KULA i poseta spomenika ČEGAR, podignut za pedesetogodišnjicu oslobođenja Niša od Turaka... Odlazak do centralnog dela grada Niša i nastavak razgledanja (bez ulazaka): NIŠKE TVRĐAVE, reke NIŠAVE, spomenik oslobodiocima Niša, spomenik kralju Aleksandru, Stevanu Sremcu i Kalči, Kazandžijsko sokače, Čairska česma, Banovina, Pasterov zavod, Narodno pozorište... Smeštaj u hotelu 3*. Fakultativno odlazak u kafanu na večeru. Noćenje.

2. dan 28.06.: Doručak. Oko 8.00 polazak u Đavolju Varoš. Ovaj prirodni spomenik čine dva, u svetu retka, prirodna fenomena: zemljane figure, kao specifični oblici reljefa koji u prostoru deluju vrlo atraktivno, i dva izvora jako kisele vode. Ova čuda prirode dopunjuju okolni prirodni ambijent koji oko zemljanih figura deluje surovo, skoro mistično, a u širem okruženju živopisno i pitomo, kao i ostaci naselja, stare crkve, groblja i nekoliko zanimljivih rudarskih jama. Lokalitet „Đavolja Varoš“ je stavljen pod zaštitu države još 1959. godine. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Slobodno popodne u Nišu ili fakultativno popodnevni odlazak u Soko Banju, razgled u organizaciji lokalnih turističkih vodiča, pešačka tura do Soko Grada. Kasni večernji povratak u Niš. Noćenje.

3. dan 29.06.: Doručak. Odjavljivanje iz hotela i polazak oko 9.00 Vožnja auto putem do Resavske pećine. Tajna pastira sve do 1962. Procenjuje se da je stara oko 80 miliona godina, jedna je od najstarijih i najlepših u Srbiji. Šetnja oko 800 metara kroz pećinu i razgled dvorana: Predvorje, Stubovi, Košnica, Kristalna, Koralna… Nedaleko od pećine je spomenik prirode Lisine sa vrelom i vodopadom Veliki buk, visine oko 20 metara. Slobodno vreme za šetnju prirodom, eventualno ručak u nekom od restorana. Nastavak putovanja preko Despotovca do manastira Manasija. Na rečici Resavi, zadužbina Despota Stefana Lazarevića, jedinstveni primere Srpske srednjevekovne fortifikacione arhitekture.

Polazak za Suboticu autoputem sa usputnom pauzama, povratak u večernjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA: 112 €

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS. Način plaćanja: U jednakih mesečnim ratama zaključno sa 15.12.2020. Cena za decu do 12 godina: 80 eu

Cena aranžmana obuhvata:

  • Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...

  • Smeštaj 2 noći u hotelu *** ( u 1/2 ili 1/3 sobama) u Nišu na bazi 2 noćenja sa doručkom

(švedski sto, samoposluživanje)

  • Razgled Niša u pratnji lokalnog vodiča po programu

  • Troškovi ulaznica: lokaliteti u Nišu, Đavolja Varoš, Resavska pećina, turističke takse

  • Turistički vodič

  • Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima.

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija. Preporučuje se međunarodno putničko osiguranje, može se kupiti u agenciji polisa Dunav osiguranja.

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Broj programa 240620 od 15.05.2020.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".