MANASIJA - VITEŠKI FESTIVAL

MANASIJA - VITEŠKI FESTIVAL

27.08.2022.

RESAVSKA PEĆINA - VODOPAD LISINE I VELIKI BUK - MANASTIR MANASIJA

Ukoliko želite da obiđete neke od najinteresantijih lokaliteta u Srbiji, putevima prirode krenite sa nama i posetite neke od najlepših predela u našoj zemlji prošarane divnim pejzažima. Vodimo Vas i na NAJVEĆI VITEŠKI FESTIVAL U EVROPI.

Polazak iz Subotice u 6:00 časova ispred glavne autobuske stanice. Vožnja autoputem preko Beograda, Velike Plane zatim Svilajnca do Resavske pećine klimatizovanim turističkim autobusima bez TV-a i WC-a sa usputnom pauzom po potrebi grupe. Dolazak u Resavsku pećinu oko 11h. Obilazak jednog od naših najlepših prirodnih lokaliteta, Resavske pećine, u pratnji kustosa. Sama pećina sastoji se iz tri sprata pećinskih kanala i nekoliko dvorana. Ukupna dužina pećine je 2.830m, a dužina njene turističke staze je oko 960m. Najlepša je Centralna dvorana koja je visoka oko 35 metara. Preporučujemo da se toplije obučete za obilazak pećine, pošto je konstantna temperatura 7 stepeni. Nakon obilaska,  sledi odlazak do vodopada Lisine, kao i vodopada Veliki Buk. Pauza za kafu, individualna razgledanja i odmor. Nastavak putovanja do manastira Manasija, poznatog i pod imenom Resava, jer je podignut uz desnu obalu reke Resave u živopisnoj klisuri koju čine obronci planine Beljanice. Nakon obilaska Manastira u pratnji kustosa, slobodno vreme za posetu najvećem viteškom festivalu u Evropi koji se održava  od 26. do 28. avgusta u veličanstvenom manastiru Manasija u znak sećanja na 600 godina od kada je Despot Stefan Lazarević sagradio jedno od najlepših srednjevekovnih zdanja sa crkvom Svete Trojice. Domaćini manifestacije su Beli Orlovi, vitezovi iz Srbije, koji će ugostiti saborce iz više od dvadeset zemalja. Slobodno vreme. Povratak kući autoputem Beograd - Novi Sad sa usputnim pauzama po potrebi grupe u kasnim večernjim satima.

 

CENA ARANŽMANA: 3.850,00 RSD                        Cena za decu do 12 godina: 3.450,00 RSD

Način plaćanja: Uplata 1.000 dinara prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja.

U ceni su: prevoz autobusom turističke klase bez TV-a i WC-a, posete: manastira Manasija u sklopu kog se održava festival, taksu za ulazak do vodopada Lisine i Veliki Buk, ulaznicu za Resavsku pećinu; licencirani vodič/pratilac grupe; organizacioni troškovi.

U ceni nisu: svi individualni troškovi koji gore nisu navedeni.

Uslovi realizacije: Cena je formirana na minimum 40 plativih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih, organizator putovanja, turistička agencija “SAM”, zadržava pravo na otkaz aranžmana do 3 dana pre polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu. Za jednodnevne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije “SAM”.


Program putovanja broj 33 od 13.07.2022.
Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".