Kurentovanje Graz - Ptuj

"Kurentovanje"

Graz - Ptuj

01 - 03 Mart 2019

 

GRAD PTUJ. Najstariji i nekad najveći grad Slovenije. Formiran je na obalama ćudljive Drave. Najveći trag u današnjem izgledu starog grada ostavili su Hapsburzi. Stare ulice popločane kaldrmom pune su kako spomenika i crkvi, tako i prodavnica i kafea gde se možete okrepiti od lutanja. Po ekonomskom i političkom značaju izgubio je primat od obližnjeg Maribora. Ali kulturno i festivalski krajem februara i početkom marta jedna je od prestonica Evrope. KURENTOVANJE- običaj koji vodi poreklo još iz vremena pre krista. Obnovljen je šesdesetih godina prošlog veka. Danas je prerastao u veliki festival i paradu koja je prošle godine okupila 120.000 posetilaca. U paradi učestvuju mnogi sa svojim kostimima ali glavna atrakcija su Kurenti obučeni u ovčije kože sa velikim zvonima, čija oprema neretko prelazi težinu od 80 kilograma. Nakon šetnje parada se širi ulicama po kafeima, restoranima i uličnim vašarima gde i sami postajete deo karnevalske atmosfere…  
 
1. dan 01.03.2019.  Polazak u 23.00 iz Bačke Topole, potom u 23.30 iz Subotice sa autobuske stanice. Ulazak u Mađarsku na GP Kelebija. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe, putem: Šolvadkert- Vesprem …
2. dan 02.03.2019.  Dolazak u Graz u jutarnjim časovima. Šetnja gradom u pratnji vodiča i razgledanje.     “Nigde ne možete sa takvim užitkom zalutati, a da se pri tom ne izgubite: odšećite jednostavno u nepoznato pa neka vas grad iznenadi. Iza svakog ugla čeka neko novo otkriće: sakrivene uličice, romantična dvorišta, umetnički izvedena pročelja i raskošne gradjevine. Renesansa, gotika i barok u Grazu se uzajamno prepliću i zajedno tvore najbolje očuvano gradsko jezgro u Evropi- od 1999 godine uvršten u UNESCO-v popis svetske kulturne baštine”     Slobodno vreme u starom gradu. Pauza u tržnom centru. Nastavak putovanja preko Maribora, dolazak u Ptuj i smeštaj u hotel Roškar***,u predgrađu Ptuja, na 5 km od starog grada. Slobodno vreme za odmor i šetnju. Fakultativno večera. Noćenje.   
3. dan 03.03.2019.  Doručak. Nakon koga se odlazi do centra Ptuja- stari grad. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Posmatranje karnevala i slobodno vreme za šetnju i razgledanje. U popodnevnim časovima polazak ka Subotici, putem preko Madjarske sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak u polazišno mesto u kasnim večernjim časovima. 
 

CENA: 88 e 

 

  • Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate
  • Način plaćanja: U jednakim mesečnim ratama zaključno sa 15.06.2019. 
  • Popust za decu do 12 godina, cena 68 eu. Doplata za jednokrevetnu sobu 20 eu 
  • Cena je formirana na minimum 35 plativih putnika. Otkazni rok za putnike je 30 dana do polaska.

Cena aranžmana obuhvata: 

- Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Volvo, Neoplan...
- Smeštaj 1 noć u hotelu Roškar*** u Ptuju na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto)
- Razgledanje Graz, Ptuj
- Lokalni vodič
- Pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata:  fakultativne kao i ostale individualne troškove: 

- Medjunarodno zdravstveno osiguranje možete izabrati u prostorijama agencije
- Eventualne ulaznice 

Obaveze putnika:  Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 90 dana po povratku sa putovanja. 

Hotel Roškar***. Dvo i trokrevetne sobe sa kupatilima, opremljene Sat TV i WiFi. Hotel poseduje sopstveni restoran i bar.  

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP „Subotica-trans“

Matka Vukovića 9., 24000 Subotica, email: ta.sutrans@gmail.comwww.sutrans.rs

PIB: 100960042, Matični broj: 08049548, B.t.r. 205-179140-48 Komercijalna banka,

 

 

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".