Crna Gora

Crna Gora

05-08 maj 2022.

1. dan 05.05. Polazak u 21.00 h  iz Subotice, ispred autobuske stanice, potom Bačka Topola u 21.30. Vožnja auto putem do Čačka sa usputnima pauzama. Potom preko Užica i Prijepolja do graničnog prelaza sa Crnom gorom.

2. dan 06.05. Dolazak u Crnu goru u jutarnjim časovima. Prvo razgledanje očekuje nas na reci Tari. Most  

na Đurđevića Tari dužine 365 a visine preko 150 metara, nadvisuje jedan od najlepših evropskih kanjona. Putnici mogu most preći peške i uživati u fantastičnom pogledu. Uskoro stižemo na planinu Durmitor i mesto Žabljak. Nacionalni park u Uneskovoj svetskoj prirodnoj baštini. 

Najlepši deo parka su „Gorske oči“, 18 prelepih ledničkih jezera. Slobodno vreme za šetnju prirodom, odlazak do Crnog Jezera iznad koga se uzdiže najviši vrh Crne Gore- Bobotov kuk, visine 2.523 metra.

Nastavak putovanja s pogledom na crnogorske pejzaže, putnim pravcem: Šavnik, Nikšić, Risan. Prolazak kroz najstariji grad Boke u kom je nekad stolovala ilirska kraljica Teuta. Potom do Perasta. Po mnogima najlepši grad Crne gore odakle potiču čuveni moreplovci. Kraće zadržavanje na pristaništu sa pričom o dva bisera Boke- ostrvcima Svetog Đorđa i Gospe od Škrpjela.  Uskoro se stiže u Kotor. Stari grad sa mnoštvom kamenih ulica i trgova pod zaštitom je UNESCO-a. Razgledanje u pratnji vodiča, potom slobodno vreme gde ćete imati vremena da se izgubite u malim uličicama, da posetite katedralu Svetog tripuna ili pomorski muzej. U večernjim časovima dolazak u Budvu. Smeštaj u hotel MonteRio, noćenje.

3. dan 07.05. Doručak. Fakultativni izlet za manastair Ostrog i Cetinje. Kao uklesan u steni na putu između Podgorice i Nikšića, nalazi se manastir Ostrog koji čuva mošti Svetog Vasilija Ostroškog. Poseta jednoj od najvećih svetinja, koju posećuju i poklonici drugih veroispovesti. Kompleks obuhvata donji manastir s početka 19 veka i gornji, stari manastir izgrađen u sedamnaestom veku do koga vodi krivudavi planinski put. Potom kraća vožnja do Cetinja. Kulturna, istorijska i duhovna prestonica Crne Gore. Grad koji se razvio uz manastir i dvor koji je u 15 veku podigao Ivan Crnojević. Prestonica u kojoj je nekad stolovala dinastija Petrović - Njegoš. Povratak u Budvu. Centar crnogorskog turizma gde će vas dočekati mirisi mediterana i duh starog grada. Šetnja kamenim ulicama, poseta plaži Mogren ili “espresso” u nekom od brojnih kafea. Povratak u Budvu na noćenje. 

4.dan 08.05. Doručak. Polazak iz hotela u prepodnevnim časovima. Poseta crnogorskoj prestonici- Podgorici. Smešten u kotlini centralnom delu Crne Gore na raskrsnici puteva i reka (Morača i Ribnica). Poseta znamenitostima u pratnji vodiča: most na Ribnici za koga se pretpostavlja da je prvi sagrađen još u petom veku, stara centralna varoš, hram hristovog Vaskrsenja. Slobodno vreme za šetnju i inpidualno upoznavanje sa gradom. Nastavak putovanja sa usputnom pauzom kod manastira Morača. Potiče još iz 13 veka i ktitor mu je Stefan, unuk Stefana Nemanje. Okružen prelepom prirodom kanjona i reke Morače, jedan je od najlepših u Crnoj Gori sa izuzetnim freskopisom. Vožnja Crnom Gorom, potom preko Zlatibora i Čačka do Subotice gde se stiže u kasnim noćnim časovima.

CENA ARANŽMANA: 105 

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS.  Mogućnost plaćanja u jednakim mesečnim ratama zaključno sa 15.06.2022. Doplata 45 eu za jednokrevetnu sobu.

Cena aranžmana obuhvata:

-Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Neobus- Volvo, Neoplan...
- Smeštaj 2 noći u vila „MonteRio“*** u Budvi (u sobama sa 2, 3 i 4 ležaja) na bazi 2 polupansiona. Doručak i  večera (klasičnog tipa).
- Razgledi po programu u pratnji vodiča
- Ulaznice za nacionalni park Durmitor
- Licencirani vodič/ pratilac grupe
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata : fakultativne kao i ostale inpidualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima. 

Obaveze putnika:  Lična karta ili ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 3 meseca po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučujemo medjunarodno putničko osiguranje Dunav, može se kupiti u agenciji.

Napomene:  cena je formirana na minimum 30 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pre polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije  JP "SUBOTICA-TRANS"

Vila MonteRio , nalazi se na 500m od Slovenske plaže u mirnom delu grada. Sa sopstvenim restoranom okružen cvećem i zelenilom. Sobe klimatizovane, Tv sa sat kanalima, WiFi, frižider, tuš kupatila sa fenom. Većina soba sa prostranim terasama sa garniturom za sedenje.    

Program putovanja broj 060522.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".