Austrija - Bavarska

Austrija - Bavarska

Graz - Halštat - Berchtesgaden - Salzburg - Beč

04-07.05.2023.

1 dan 04.05.2023   Polazak iz Subotice u večernjim časovima 22,00 ispred autobuske stanice. Vožnja preko granišnog prelaza Kelebija pa kroz Mađarsku i Sloveniju do Austrije.

2 dan 05.05.2023.   Jutro će nas zateći u Gracu. Drugi po veličini grad Austrije i prestonica Štajerske, predstavlja pravo iznenađenje za turiste. Tu se prožimaju gotika, renesansa i barok. Svaka uličica i trg donose priču za sebe. UNESCO je to prepoznao pa je od 1999 uvrstio staro gradsko jezgro pod svoju zaštitu. Šetnja i razgledanje u pratnji vodiča: Landhaus- Katedrala- Stari grad- „ostrvo“ na Muri- Šlosberg gde se nalazi kula sa satom (zaštitni znak grada). Slobodno vreme za individualno razgledanje i eventuali ručak. Nastavak putovanja centralnom Austrijom.

Dolazak do Halštata. Bisera među austrijskim jezerima. Poseta istoimenom gradiću do kog je put probijen tek u 19 veku, do tada se stizalo samo čamcima. Dočekaće vas stari rudnik soli, ribarske kućice i nestvarna plava boja jezera. Kako god da kliknete vašom kamerom ovde ne možete napraviti loš snimak.  Nedaleko je Salcburg, dolazak u grad i smeštaj u hotel. Noćenje.

3 dan 06.05.2023.   Doručak. Odlazak u južnu Nemačku, i poseta još jednog alpskog bisera, jezera Kenigze. Ovu oblast su zbog lepote još bavarski kraljevi izabrali za uživanje. Potom je tu izgrađen ozloglašeni Kehlsteinhaus, hitlerovo „Orlovo gnezdo“. Poseta gradiću Berhtesgaden sa lepim dvorcem i monumentalnom železničkom stanicom potom do sela Šenau i jezera Kenigze. Mogućnost plovidbe električnim brodićem do poluostrva Sveti Bartolomej gde se nalazi crkva i lovačka kuća. Jezero Kenigze, jedna od retkih oaza, kao nedirnuta ljudskom rukom s pogledom na snegom pokrivene alpske vrhove Jener i Vatzman (2.700 m).

Povratak iz Bavarske i popodnevni izlet u Salzburg. Grad na obali reke Salzah, nekad poznat po okolnim rudnicima soli, danas kao grad kulture, umetnosti i barokne arhitekture. Mocartovo rodno mesto. U pratnji vodiča obilazak grada... Park Mirabel, kuća čuvenog dirigenta Herberta Fon Karajana, Mocartova rodna kuća, katedrala, stari grad... Slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje. Odlazak u hotel i noćenje.

4 dan 07.05.2023.   Doručak. Jutarnji polazak iz grada i vožnja do austrijske prestonice. Beč- turistički obilazak. U nekadašnjoj prestonici Hapsburške monarhije sakupilo se toliko kulturnog i umetničkog blaga da je na putniku samo da izabere u koji deo grada da odluta. Prošetaćemo srednjevekovnim ulicama, posetiti Hofburg i Belvedere, hodati stopama Sisi i Franca Jozefa... Odlazak u centar grada. Razgledanje znamenitosti u pratnji stručnog vodiča: Gradska kuća, pozorište, bečki univerzitet, opera, katedrala Sv. Stefana, parlament, carska palata – Hofburg, dvorac Belvedere, Ring... Vožnja preko Mađarske i očekivani povratak u Srbiju je u kasnim večernjim časovima.

Hotel Oekotel*** - Salzburg. Lociran na 3 km od centra grada, dobro je povezan lokalnim prevozom. Prostrane i udobne sobe sa kupatilima (peškiri i fen). Sat tv. Švedski sto za doručak. Lift…

CENA ARANŽMANA: 188 €

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS.  

Način plaćanja: u jednakih mesečnim ratama zaključno sa 15.06.2023. 

Cena aranžmana obuhvata:

- Prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, tv, audio...)
- Smeštaj 2 noći u hotelu Oekotel Salzburg *** na bazi noćenja sa doručkom. Doručak= švedski sto- samousluživanje.
- Razgled po programu u pratnji vodiča po programu
- Pratilac grupe- vodič
- Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata:  individualne i fakultativne troškove. Izlet za Berchtesgaden 10 eu. Po želji plovidba do St Bartoloma (karte na licu mesta)

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 3 meseca po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. 

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Program putovanja broj 0070423

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".