Alpska jezera

ALPSKA JEZERA

GRAZ – HALŠTAT – WOLFGANGZE - SALZBURG - BEČ

0 1 jul - 04 jul 2020.

 

1. dan 01.07.2020. Polazak iz Bačke Topole iza tržnog centra Panda u 22.30h. Potom iz Subotice u 23.00 Noćna vožnja autoputem kroz Srbiju, Mađarsku i Sloveniju sa zadržavanjem na graničnom prelazu i usputnim pauzama ...

2. dan 02.07.2020. do Austrije, gde se u jutarnjim časovima stiže u Graz... “Nigde ne možete sa takvim užitkom zalutati, a da se pri tom ne izgubite: odšećite jednostavno u nepoznato pa neka vas grad iznenadi. Iza svakog ugla čeka neko novo otkriće: sakrivene uličice, romantična dvorišta, umetnički izvedena pročelja i raskošne gradjevine. Renesansa, gotika i barok u Gracu se uzajamno prepliću i zajedno tvore najbolje očuvano gradsko jezgro u Evropi- od 1999 godine uvršten u UNESCO-v popis svetske kulturne baštine” . Razgled u pratnji vodiča i slobodno vreme. Nastavak puta Štajerskom Austrijom pored čuvene ski skakaonice u Obersdorfu.

Dolazak u Halštat u popodnevnim časovima. Staro selo, nastalo na rudniku soli, smešteno tik uz obalu istoimenog jezera. Kaldrmisane ulice u strmim padinama sa visokim tornjem lokalne crkve. Šetnja varošicom sa pauzama da napravite bajkovite fotografije. Slobodno vreme, mogućnost plovidbe jezerom.

Potom odlazak do obližnjeg jezera Volfgangze i istoimenog mesta- kraći razgled. Dolazak u Salzburg i smeštaj putnika u hotel Oekotel***. Slobodno vreme. Noćenje...

3. dan 03.07.2020. Doručak. Fakultativni odlazak u južnu Nemačku, i poseta još jednog alpskog bisera, jezera Kenigze. Ovu oblast su zbog lepote još bavarski kraljevi izabrali za uživanje. Potom je tu izgrađen ozloglašeni Kehlsteinhaus, hitlerovo „Orlovo gnezdo“. Poseta gradiću Berhtesgaden sa lepim dvorcem i monumentalnom železničkom stanicom potom do sela Šenau i jezera Kenigze. Mogućnost plovidbe električnim brodićem do poluostrva Sveti Bartolomej gde se nalazi crkva i lovačka kuća. Jezero Kenigze, jedna od retkih oaza, kao nedirnuta ljudskom rukom. Dok nečujno plovite jezerom uživaćete u zelenilu obale i pogledu na snegom pokrivene alpske vrhove Jener i Vatzman (2.700 m).

Povratak iz Bavarske i popodnevni izlet u Salzburg. Nekadašnja keltska prestonica, rodno mesto Mocarta i Fon Karajana, grad koji je na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Razgledanje i šetnja centrom grada u pratnji lokalnog vodiča: Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari grad, Salcburška katedrala, poslastičarnica Furst gde su napravljene originalne mocark kugle... Slobodno vreme u starom gradu za individualno razgledanje, kupovinu ili kafu melanž u nekom od mnogobrojnih kafea. Povratak do hotela, noćenje.

4. dan 04.07.2020. Doručak. Polazak ka austrijskoj prestonici. Dolazak u Beč, šetnja centrom grada, obilazak znamenitosti u pratnji vodiča u trajanju od 3h: Ring, Gradska kuća, Opera, pozorište, bečki univerzitet, katedrala Sv.Stefana, parlament, Carska palata- Hofburg... Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti, individualna poseta parku Prater ili Maria Hilfe Strase. Polazak ka Bačkoj Topoli, gde se stiže u kasnim večernjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA: 142 €

Plativo u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS. Doplata 70 eu za jednokrevetnu sobu.

Način plaćanja: U jednakih mesečnim ratama zaključno sa 15.10.2020.

Cena aranžmana obuhvata:

  • Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv, audio...), marke Volvo, Neoplan...

  • Smeštaj 2 noći u hotelu OEKOTEL *** u Salzburgu (u 1/2 ili 1/3 sobama) na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje, švedski sto)

  • Razgled Graca, Halštata, Volfgangzea, Salcburga i Beča u pratnji vodiča po programu

  • Lokalni vodič za Salcburg

  • Pratilac grupe

  • Troškovi organizacije

Cena aranžmana NE obuhvata: fakultativne kao i ostale individualne troškove koji se plaćaju na licu mesta predstavniku lokalne agencije ili na ulazima: Izlet za Nemačku sa plovidbom brodom i razgledanjem Berthesgaden, Kenigze, Sveti Bartolomej 20 eu

Obaveze putnika: Ispravna putnička dokumentacija- pasoš, sa rokom važenja 6 meseci po povratku sa putovanja. Saglasnost roditelja za maloletne putnike. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Obavezno medjunarodno putničko osiguranje, može se kupiti u agenciji.

Napomene: cena je formirana na minimum 35 plativih putnika, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkaz aranžmana do 5 dana pra polaska na putovanje. Organizator zadržava pravo promene redosleda sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije JP "SUBOTICA-TRANS"

Smeštaj putnika: Hotel OEKOTEL*** se nalazi u predgrađu, povezan direktnom autobuskom linijom sa centrom grada. Dvo i trokrevetne sobe opremljene TV, kupatilima sa tuš kabinama i fenom, WiFi. Poseduje restoran gde se služi doručak- švedski sto. Program br 140720 od 26.02.2020.

Opšti uslovi putovanja Program putovanja
Sajt agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo da se informacije provere diretk u agenciji Subotica-Trans putem telefona. Hvala na razumevanju.
kontaktirajte
nas
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".